Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aleksander Barkov sai kovan tällin rintaa ja leukaan

Suomalaiskeskushyökkääjä joutui jättämään kaukalon ottelun toisessa erässä.

Urheilu
 
Rick Osentoski / USA Today Sports
Aleksander Barkov loukkaantui Detroitia vastaan.
Aleksander Barkov loukkaantui Detroitia vastaan. Kuva: Rick Osentoski / USA Today Sports

NHL maanantaina:

Pittsburgh–Anaheim 6–2 (3–1, 1–1, 2–0)

P: Olli Määttä 1+0

Detroit–Florida 3–0 (0–0, 0–0, 3–0)

Ottawa–Tampa 5–1 (2–1, 2–0, 1–0)

NY Rangers–New Jersey 2–1 (0–0, 1–0, 1–1)

Toissa yön NHL-kierroksen eniten tunteita nostattanut tilanne nähtiin Detroitissa, jossa Florida yritti hakea täyttä pistepottia.

Detroitin Justin Abdelkader taklasi vieraiden ykkössentteriä Aleksander Barkovia pään seudulle sillä seurauksella, että suomalaiskeskushyökkääjä joutui jättämään kaukalon ottelun toisessa erässä.

Abdelkader yllätti Floridan puolustusalueella hieman varomattomasti kääntyneen Barkovin täysin. Taklaus osui Barkovia sekä rintaan että leukaan.

Barkov lensi taklauksen voimasta selälleen, nousi hitaasti ylös ja luisteli rauhallisesti vaihtoaitioon. Lopulta hän poistui pukukoppiin, eikä hän palannut enää kaukaloon aivotärähdysepäilyjen vuoksi. Abdelkader ei saanut tilanteesta jäähyä.

Barkovin joukkuetoveri Nick Bjugstad kävi kuumana ottelun jälkeen.

”En tiedä, oliko kyseessä kyynärpää vai olkapää, mutta taklaus osui päähän. Se oli halpamainen taklaus, enkä ymmärrä, miten erotuomari ei nähnyt sitä”, Bjugstad puhisi Miami Heraldille.

”Taklaus muutti pelin, sillä Barkovin kengät on vaikea täyttää. Se näytti aika vakavalta. Saa nähdä, miten liiga asiaan puuttuu, ja uskon heidän puuttuvan siihen.”

Floridan päävalmentaja Gerard Gallant oli samoilla linjoilla Bjugstadin kanssa.

”Pelaajien menettäminen on inhottavaa, mutta se kuluu peliin. Mielestäni taklaus oli halpa, mutta tuomareiden mukaan se oli puhdas. Abdelkader oli hieman ilmassa ja osui Barkovia leukaan”, Gallant totesi.

Barkovin ketjukaverina pelaava elävä legenda Jaromir Jagr vaati tuomareilta tiukempia otteita päähän kohdistuneiden taklausten kitkemiseksi.

”Jos NHL haluaa päähän kohdistuvat taklaukset pois, täytyy tuomareiden viheltää ne jäällä”, tšekkitähti sanoi.

Abdelkader itse ei kokenut taklaustaan likaiseksi.

”Mielestäni jalkani olivat jäässä. Hänen päänsä oli ehkä hieman alhaalla, mutta seurasin taklauksen läpi vartalollani”, Abdelkader kertoi.

Tällä kaudella tehot 16+19 kerännyt Barkov kärsii Floridan mukaan ylävartalovammasta, ja hän joutuu näillä näkymin jättämään ainakin viime yön Buffalo-pelin väliin.

Tilanne oli Barkovin loukaantumishetkellä maaliton, mutta kolmannessa erässä Detroit onnistui kolmesti ja vei voiton maalein 3–0.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!