Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Olympiakomitean lääkäri rauhoittelee: Zikavirus ei aiheuta suoraa uhkaa suomalaisurheilijoille

Suomen olympiakomitean lääkärin Maarit Valtosen mukaan yksittäiset urheilijat ovat kyselleet zikaviruksesta, mutta suurta huolta asia ei ole herättänyt.

Urheilu
 
RICARDO MORAES / Reuters
Rion kisajärjestäjät ovat varautuneet zikaviruksen leviämiseen. Kisaturistit eivät ole ainakaan vielä peruneet matkojaan olympialaisiin viuruksen takia.
Rion kisajärjestäjät ovat varautuneet zikaviruksen leviämiseen. Kisaturistit eivät ole ainakaan vielä peruneet matkojaan olympialaisiin viuruksen takia. Kuva: RICARDO MORAES / Reuters

Olympiaurheiljoita on viime päivinä puhuttanut hyttysten levittämän zikaviruksen mahdolliset vaikutukset ensi kesänä järjestettäviin Rion olympialaisiin.

Yhdysvaltain olympiakomitea kertoi uutistoimisto Reutersin mukaan maanantaina lajiliitoille, että zikavirustartuntaa pelkäävien urheilijoiden kannattaa jäädä suosiolla pois olympialaisista, jos matkustaminen Brasiliaan tuntuu epämukavalta.

Australian olympiakomitean edustajan mukaan yksikään urheilija ei ole ilmoittanut vetäytymisestä, mutta on täysin ymmärrettävää, jos joku haluaa jättää kisat väliin.

Suomen olympiakomitea rauhoittelee zikaviruksen urheilijoille aiheuttamaa uhkaa. Olympiakomitean lääkärin Maarit Valtosen mukaan olympiakomitea seuraa tarkasti Kansainvälisen olympiakomitean ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n tiedottamista zikavirustilanteesta.

”Zikavirus ei näytä uhkaavan meidän joukkueen olympiakisoja. Seuraamme jatkuvasti mihin tilanne kehittyy, mutta kaikki näyttää siltä, että suoraa uhkaa viruksesta ei meidän joukkueellemme ole.”

Olympiakomitea on tiedottanut zikavirustilanteesta kisoihin tähtääville ja valmistautuville urheilijoille turhan huolen välttämiseksi.

Valtosen mukaan olympiakomitea haluaa panostaa infektioiden ehkäisyyn jo ennen kisoja, jotta urheilijoiden tärkeitä harjoituspäiviä ei kuluisi sairasteluun.

”Kisamatkan ohjeistuksessa painotettavia asioita ovat hyttysiltä suojautuminen, käsihygienia ja hyttyskarkotteiden käyttö”, Valtonen kertoo.

Rokotusta zikavirusta vastaan ei ole.

Valtosen mukaan yksittäiset suomalaisurheilijat ovat kyselleet zikaviruksesta, mutta suurta huolta asia ei ole urheilijoiden keskuudessa herättänyt.

”Asiallinen ja avoin tiedottaminen lieventää huolta”, Valtonen toteaa.

Hän muistuttaa THL:n ohjeesta, jonka mukaan raskaana olevien naisten kannattaa kuitenkin välttää matkustamista zikaviruksen vaivaamille alueille.

”Tämä koskee myös urheilijoita ja huoltajia. Jos joukkueessa sellainen tilanne tulee, mietimme asiaa tapauskohtaisesti.”

Soudun kaksinkertaisen olympiavoittajan, Britannian Andrew Triggs Hodgen vaimo Eeke on ainakin ottanut varoituksen vakavasti.

”Jokaiselle, joka haluaa perheen, zikavirus on todellinen ja pelottava uhka”, Triggs Hodge sanoi The Timesille.

.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!