Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Stadin herruus yhä ratkaisematta

HJK ja HIFK päätyivät Liigacupissa tasapeliin. Neljä viime ottelua ovat olleet tasapelejä.

Urheilu
 
Roni Rekomaa / LEHTIKUVA
HJK:n kannattajakatsomo juhli Klubin tasoitusmaalia.
HJK:n kannattajakatsomo juhli Klubin tasoitusmaalia. Kuva: Roni Rekomaa / LEHTIKUVA

HJK 3

HIFK 3

Artikkeliin liittyvät

Kauden ensimmäinen paikallisottelu HJK:n ja HIFK:n välillä oli juuri sitä mitä toivottiin: intensiivinen ja tiivistunnelmainen Liigacupin peli täydessä (800 katsojaa) Talin jalkapallohallissa.

Kuuden maalin ottelu oli hyvää esimakua Veikkausliigakaudelle. Toisessa päässä huusivat HIFK-kannattajat ja toisessa HJK-kannattajat, jotka koettelivat 3–3-tasoituksen jälkeen turvaverkkoja ja järjestysmiehiä. Joku HIFK-kannattaja heilui hämähäkkimiehenä katon rajassa.

Laulu raikui sakeista läpi ottelun, ja valitettavasti myös alatyylin huudot. Nämä ottelut eivät ole perheen pienimmille.

Stadin herruus ratkeaa aikaisintaan vasta myöhemmin keväällä. Jälleen kerran HJK:hon verrattuna piskuisella budjetilla toimiva HIFK kiusasi suurseuraa.

Oli täydellinen loppu tasaiselle ottelulle, että HJK nousi 1–3-tappioasemasta tasapeliin. Tätä herkkua kuvasi maailmalla tunnettu televisio-ohjelma Trans World Sport, joka teki ohjelmaa HJK:sta.

Ottelu oli harjoitusta tulevaan, mutta harjoitustakaan ei haluttu hävitä.

”En ole mahdottoman tyytyväinen. Lopputulos oli oikea”, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara sanoi.

Liigacupissa HJK:n pelinrakentelua on tuhottu prässillä. Klubin vahvuudesta on tullut heikkous, mutta keskikenttäpelaaja Anthony Annanin tulo joukkueeseen parantanee pelinavaamista.

HJK joutui 65. minuutilla kahden maalin takaa-ajoasemaan, kun Joni Korhonen teki HIFK:n 3–1-johtomaalin. HJK teki sen jälkeen onnistuneet vaihdot, kun kentälle tulivat uusi kolumbialaishyökkääjä Alfredo ”El Búfalo” Morelos, Sebastian Dahlström, Nikolai Alho ja Lassi Järvenpää.

Kolme neljästä oli tekemässä HJK:n toisen jakson maaleja 82. ja 89. minuutilla.

Ensin laitapakki Järvenpää teki 2–3-kavennuksen. Seitsemän minuuttia myöhemmin debytantti Morelos ohjasi Atomu Tanakan syötöstä 3–3-tasoituksen.

HIFK-hyökkääjä Juho Mäkelä pelasi ensimmäistä kertaa entistä seuraansa vastaan ja nautti kokemuksesta. ”Vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Kyllä tästä jäi nälkää kesälle”, Juho Mäkelä kertoi.

HIFK hallitsi alkua ja vaikeutti prässillään HJK:n pelinavaamista. 2. minuutilla Matias Hänninen laukoi HIFK:n 1–0-johtoon HJK-toppari Lum Rexhepin puskun jälkeen.

16. minuutilla Ville Salmikivi laukoi HIFK:n 2–0-johtoon. Viisi minuuttia myöhemmin HJK:n paras pelaaja Taye Taiwo täräytti suoraan ilmasta 1–2-kavennuksen.

Kuuma tunnelma näkyi sivurajalla. HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo läksytti pitkään Sebastian Sorsaa. Siinä näkyi hyvässä ja huonossa paineet.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!