Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bluesin apuvalmentajan ennustus osui nappiin: väsymys käänsi ottelun Tapparalle

Tappara kiri päätöserässä kahden maalin takaa voittoon.

Urheilu
 
Huippuhetket: Blues - Tappara
Huippuhetket: Blues - Tappara
Tappara ei ollut voittanut Bluesia Espoossa sitten tammikuun 2014, ja se tilasto vaikutti pitävän aina kolmannen erän alkuun asti. Ajassa 43.24 Blues pääsi jo kahden maalin karkumatkalle, mutta Tapparan maalivahdin vaihdon jälkeen ottelu kääntyi kirvesrinnoille. Tamperelaiset kampesivat lopulta 6–5-voiton.

Bluesilla oli iso kala koukussa, kun se johti jääkiekkoliigassa Tapparaa 5–3. Tamperelaiset vaihtoivat maalivahtia ja kirivät Markus Kankaanperän, Kristian Kuuselan sekä Jere Karjalaisen maaleilla 6–5-voittoon.

Tappara iski nopeasti 2–0, mutta espoolaiset käänsivät pelin. Sebastian Moberg teki päätöserän alkuun Bluesille 5–3, mutta se ei Tapparaa lannistanut.

”Väsymys näkyy suoraan tulostaululla”, mietti Bluesin apuvalmentaja Tero Lehterä ennen peliä. ”Nuoret pelaajat kohtaavat paineen alla uusia tilanteita, eikä rutiini riitä niiden ratkaisemiseen.”

Lehterän ennustus osui nappiin. Blues menetti pelin päätöserän puolivälin tietämissä.

Blues päävalmentaja Jyrki Aho löysi hyvinä asioina viisi tehtyä maalia, nousun kahden maalin takaa ja ottelun toisen erän.

”Kolmannessa erässä emme pystyneet käsittelemään kahden maalin johtoa. Ammensimme oppia, miten siihen pitää jatkossa suhtautua”, sanoi Aho, jonka joukot hävisivät kuudennen pelin putkeen.

Bluesin toisen erän kolme osumaa oli yhtä kova saalis kuin seuran maalimäärä viidessä edellispelissä yhteensä. Espoolaiset eivät ole kertaakaan aiemmin kauden aikana tehneet viittä maalia.

Blues oli toisessa erässä iskussa ja vei sen 3–1. Erässä Bluesin Kaapo Kähkönen torjui kahdesti ja Tapparan maalissa aloittanut Dominik Hrachovina 14 kertaa.

Tapparan valmentaja Jussi Tapola vaihtoi Bluesin viidennen osuman jälkeen maaliin Tomi Karhusen.

”Ei missään nimessä ollut maalivahdin syytä, että noin monta meni omiin”, sanoi Tapola ja viittasi joukkueensa kehnoon viisikkopuolustukseen.

Tapparan riveissä oli jälleen Veli-Matti Savinainen. Hän poti kolme kuukautta jalkaansa saamaa luistimenviiltoa.

Tuukka Mäntylä palaa loppukaudeksi Tapparaan KHL-liigan Medvescekistä. Kokenut puolustaja ei pelannut Bluesia vastaan.

Bluesin kausi jatkuu ensi viikon tiistaina kotona SaiPaa vastaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!