Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espoon Bluesin maailmanmestari torjuu puheet seurasiirrosta

”Tunnemme olevamme Bluesin kannattajille yhä tärkeitä.”

Urheilu
 
Huippuhetket: Blues - Tappara
Huippuhetket: Blues - Tappara
Tappara ei ollut voittanut Bluesia Espoossa sitten tammikuun 2014, ja se tilasto vaikutti pitävän aina kolmannen erän alkuun asti. Ajassa 43.24 Blues pääsi jo kahden maalin karkumatkalle, mutta Tapparan maalivahdin vaihdon jälkeen ottelu kääntyi kirvesrinnoille. Tamperelaiset kampesivat lopulta 6–5-voiton.
Kuka?

Kaapo Kähkönen

 Synt. 19.8.1996 Helsingissä.

 187 cm / 98 kg.

 Maalivahti. Perhostyylin torjuja. Aloitti maalivahtina 10-vuotiaana.

 KHL-varaus: 2013 Barys Astana. NHL-varaus: 2014 Minnesota Wild

 Nuorten MM-kulta 2016, 18-vuotiaiden MM-pronssi 2013, Nuorten olympialaisten kulta 2012.

 Junioriseurat: EJK, GrIFK, Blues. C- ja A-nuorten SM-kulta.

 TuTossa vuokralla 2014–2015.

 Mestiksen paras tulokas ja maalivahti 2015.

 Liigadebyytti 19.9. 2015 Tapparaa vastaan.

 Liigasopimus Bluesissa päättyy keväällä.

Bluesin pelaajisto tarjosi tiistaina aamujään jälkeen vieraalleen pukukoppikahvit, yhdellä sokeripalalla. Talousahdingossa kituuttelevan espoolaisseuran vieraanvaraisuuteen velkoja ei pysty kajoamaan.

Metro-areenan harjoitusjäällä kasvot ja meininki on kuudessa kuukaudessa vaihtunut. Seura on myynyt jääkiekkoliigassa 12 runkopelaajaansa.

Päävalmentaja Jyrki Aho käyttää sanaa ”pojat” puhutellessaan nuorentunutta joukkoaan. Hän on mukautuvainen: konkarien käskijästä on tullut tulokkaiden ohjaaja.

Yksi aamujään pojista on maalivahti Kaapo Kähkönen. Teini nousi nuorten MM-turnauksessa ykkösvahdiksi ja torjui puolivälierävoiton Kanadasta (6–5), välierävoiton Ruotsista (2–1) ja finaalivoiton Venäjästä (4–3).

”Tällä kaudella vastaan on tullut tosi erilaisia ja eriskummallisia tilanteita. Uusia mielenkiintoisia ja opettavia kokemuksia, joista on varmasti hyötyä tulevaisuudessa”, liigatulokas Kähkönen sanoo.

”Olen pystynyt keskittymään omaan tekemiseeni.”

Kähkönen on Bluesissa onnellisemmassa asemassa kuin lainaa lyhentävät tai vuokralla asuvat pelikaverit. Hänen elämäänsä seuran marraskuinen palkanmaksukatko ei pilannut: ”Asun vanhempien luona, joten minulta ei lähde katto pään päältä.”

Espoossa yleisömäärät alkavat tippua, koska tähdet on kaupattu ja sarjasijoitus on hännillä. Sitkeä fanikatsomo yrittää nostaa tunnelma.

”Kannattajat arvostavat yhä meitä. Tunnemme ja huomaamme olevamme heille tärkeitä”, kehuu Kähkönen.

”Bluesissa joukkue pelaa aina toisilleen ja vääntää viimeiseen sekuntiin. Kaukaloon jätetään kaikki voimavarat. Ottelu alkaa nollista, yksittäisen pelin voi voittaa kuka tahansa.”

Kähkönen, 19, lopetti koulunkäynnin kesken Haukilahden lukiossa. Viime viikolla hän piipahti alakoulussaan Westendinpuistossa puhumassa terveistä elämäntavoista, koulukiusaamisesta ja ammattiurheilusta.

”Koulussa mieluista oli historia. Oikeasti tapahtuneita juttuja, jotka sivistävät ja ovat hyödyllistä tietoa”, sanoo Kähkönen. ”Keskityin myös liikuntaan ja halusin oppia englantia, josta on kiekkopiireissä aina hyötyä.”

Tiistaina Kähkönen piti loppupalaverin ruotsalaisen maalivahtikollegansa Christian Engstrandin kanssa: englanniksi.

Kähkönen on Minnesota Wildin NHL-varaus 2014. Sen jälkeen hän on käynyt kesäisin seuran tulokasleirillä.

”Esikuvani Montreal Canadiensin Carey Pricen torjuntoja en ole nähnyt pitkään aikaan”, Kähkönen sanoo maalivahdista, joka on ollut marraskuun lopulta yli 30 pelistä sivussa jalkavamman vuoksi.

Minnesotassa Kähkönen kuuluu tulevaisuuden suunnitelmiin. Seuran kanadalainen ykkösvahti Devan Dubnyk , 29, teki viime keväänä kuusivuotisen ja 26 miljoonan taalan sopimuksen.

Minnesotan kolmosvahti, Niklas Bäckström ei ole pelannut kuluvalla kaudella. Lauantaina 38 vuotta täyttävän suomalaisen kymmenvuotinen sopimusjakso seurassa loppuu keväällä.

Ennen Bäckströmiä Minnesotassa on ollut kolme suomalaista maalivahtia, kun seuran nimi oli North Stars: Markus Mattsson (1982–1983), Kari Takko (1985–1991) ja Jarmo Myllys (1988–1991).

”En ole kiirehtimässä uutena suomalaisena Minnesotaan. NHL on tavoite, ja sinne haluan, kun olen rutiinitasoltani valmis”, sanoo Kähkönen.

Bluesin maalivahtivalmentaja Ilari Näckel sanoo, että liigavahtien suurimmat erot mitataan henkisellä puolella. Hänen mukaansa tervepäisellä Kähkösellä on kova paineensieto ja taito lukea peliä.

Kähkönen sanoo, ettei hän ole jännittäjätyyppi: ”Tykkään pelata ja heittää kopissa vitsejä. En ole taikauskoinen tosikko. Joskus osuu huonoja pelejä kaikille, jännitti tai ei.”

Kähkönen ei kommentoi Urheilulehden uutista, joka kertoi maalivahdin torjuvan ensi kaudella Rauman Lukossa. Konkurssin uhkaaman Bluesin tulevaisuuden Kähkönen paketoi lyhyesti: ”Toivon, että kaikki Bluesissa järjestyy ja mieluummin nopeasti. Asian ratkaisevat muut. Minä pelaan, en spekuloi.”

Kalle Parkkinen
Maalivahti Kaapo Kähkönen kuului Suomen avainpelaajiin nuorten MM-kisojen kultajoukkueessa.
Maalivahti Kaapo Kähkönen kuului Suomen avainpelaajiin nuorten MM-kisojen kultajoukkueessa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!