Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bluesilta karkasi iso kala koukusta

Tappara nousi kahden maalin takaa voittoon päätöserässä.

Urheilu
 
Huippuhetket: Blues - Tappara
Huippuhetket: Blues - Tappara
Tappara ei ollut voittanut Bluesia Espoossa sitten tammikuun 2014, ja se tilasto vaikutti pitävän aina kolmannen erän alkuun asti. Ajassa 43.24 Blues pääsi jo kahden maalin karkumatkalle, mutta Tapparan maalivahdin vaihdon jälkeen ottelu kääntyi kirvesrinnoille. Tamperelaiset kampesivat lopulta 6–5-voiton.

Blues 5

Tappara 6

Bluesilla oli iso kala koukussa, kun se johti jääkiekkoliigan kärkitaistossa olevaa Tapparaa 5–3. Tamperelaiset vaihtoivat maalivahtia ja kirivät Markus Kankaanperän, Kristian Kuuselan sekä Jere Karjalaisen maaleilla 6–5-voittoon.

Tappara iski nopeasti 2–0, mutta espoolaiset käänsivät pelin. Sebastian Moberg teki päätöserän alkuun Bluesille 5–3, mutta se ei Tapparaa lannistanut.

”Väsymys näkyy suoraan tulostaululla”, mietti Bluesin apuvalmentaja Tero Lehterä ennen peliä. ”Nuoret pelaajat kohtaavat paineen alla uusia tilanteita, eikä rutiini riitä niiden ratkaisemiseen.”

Lehterän ennustus osui nappiin. Blues menetti pelin päätöserän puolivälin tietämissä.

Blues päävalmentaja Jyrki Aho löysi hyvinä asioina viisi tehtyä maalia, nousun kahden maalin takaa ja ottelun toisen erän.

”Kolmannessa erässä emme pystyneet käsittelemään kahden maalin johtoa. Ammensimme oppia, miten siihen pitää jatkossa suhtautua”, sanoi Aho.

Bluesin toisen erän kolme osumaa oli yhtä kova saalis kuin joukkueen maalimäärä viidessä edellispelissä yhteensä. Espoolaiset eivät ole kertaakaan aiemmin kauden aikana tehneet viittä maalia.

Blues oli toisessa erässä iskussa ja vei sen 3–1. Erässä Bluesin Kaapo Kärkönen torjui kahdesti ja Tapparan maalissa aloittanut Dominik Hrachovina 14 kertaa.

Tapparan valmentaja Jussi Tapola vaihtoi Bluesin viidennen osuman jälkeen maaliin Tomi Karhusen. ”Ei missään nimessä ollut maalivahdin syytä, että noin monta meni omiin”, sanoi Tapola ja viittasi kehnoon viisikkopuolustukseen.

Tuukka Mäntylä palaa loppukaudeksi Tapparaan KHL-liigan Medvescekistä. Kokenut puolustaja ei pelannut Bluesia vastaan.

Kalle Parkkinen
Tuukka Mäntylä palaa KHL:stä Tapparaan.
Tuukka Mäntylä palaa KHL:stä Tapparaan.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?