Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pelaajayhdistys haluaa pienempiä sakkoja mutta pitempiä pelikieltoja

Pelaajien mielestä sakoissa on menty kohtuuttomuuksiin

Urheilu
 

Jääkiekon Pelaajayhdistys haluaa pienentää pelikielloista pelaajalle aiheutuvaa palkanmenetystä.

Kauden ensimmäisestä pelikiellosta seura maksaa Liigalle jokaista pelikiellossa oltua peliä kohden summan, joka on 1/120 pelaajan kausipalkasta. Toisen vähintään kahden ottelun pelikiellon kohdalla vastaava summa on 1/60.

Seuralla on oikeus pidättää summa pelaajan palkasta, ellei ole toisin sovittu. Sääntö koskee vähintään kahden ottelun pelikieltoja, yhden ottelun pelikiellosta sakkoa ei Liigalle makseta.

”Joissain tapauksissa rahalliset sanktiot ovat tulleet pelaajille kohtuuttomiksi”, Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Jarmo Saarela sanoo.

Esimerkiksi Ilveksen Antti Tyrväinen menetti kauden toisen pelikiellon myötä noin 15 prosenttia kauden palkastaan.

Nyt Pelaajayhdistys neuvottelee SM-liigan kanssa muutosta sääntöön.

”Muutosehdotuksemme lähtökohta on turvallisuus. Pelikiellot eivät tule lyhenemään, vaan mahdollisesti ne voisivat olla rankempiakin. Rahallinen korvaus pitäisi meidän näkemyksemme mukaan olla kuitenkin pienempi”, Saarela toteaa.

Nykyinen käytäntö on ollut voimassa 15 vuotta. Saarela perustelee muutosehdotusta muun muassa pelimäärän merkittävällä lisääntymisellä.

”Pitkän kauden aikana tilanteita tulee enemmän vastaan.”

Lisäksi kaikki tilanteet tulevat videojärjestelmien myötä tutkinnan alle. ”Näin ei ollut, kun sopimus otettiin käyttöön.”

Saarela heittää palloa myös seurojen ja pelaajasopimuksia neuvottelevien agenttien suuntaan. Joidenkin pelaajien profiiliin ja seurojen heille asettamiin odotuksiin kuuluu kovempi pelaaminen. Silloin myös seuran osallistumien sakon maksuun voisi olla Saarelan mukaan kohtuullista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!