Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nestlé luopuu IAAF:n sponsoroinnista

Ruoka- ja juomayhtiö Nestlé ilmoitti purkavansa yhteistyösopimuksen Kansainvälisen yleisurheiluliiton kanssa. Nestlé sponsoroi IAAF:n lasten ohjelmaa.

Urheilu
 
ERIC GAILLARD / Reuters
Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n päämaja sijaitsee Monacossa.
Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n päämaja sijaitsee Monacossa. Kuva: ERIC GAILLARD / Reuters

Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF menettää jälleen merkittävän yhteistyökumppanin. Maailman suurin ruoka- ja juomayhtiö Nestlé ilmoitti keskiviikkona irtisanovansa yhteistyösopimuksen IAAF:n kanssa.

Syyksi yhteistyön välittämiselle lopettamiselle Nestlé ilmoitti IAAF:n doping- ja korruptioskandaalit. Nestlé oli mukana IAAF:n ohjelmassa, jolla pyrittiin edistämään yleisurheilun harrastamista lasten parissa maailmanlaajuisesti.

”Kansainväliseen yleisurheiluliittoon liitetyt doping- ja korruptioväitteet ovat tuoneet meille negatiivista julkisuutta. Uskomme, että yhteistyö voi vaikuttaa maineeseemme ja mielikuvaan yhtiöstä haitallisesti”, Nestlé totesi tiedotteessaan.

Nestlé on pyytänyt Kansainvälistä yleisurheiluliittoa tiedottamaan, että yhteistyö on päättynyt.

Nestlé toimi IAAF:n lastenohjelman pääyhteistyökumppanina vuodesta 2012 lähtien. Sopimuksen arvon on kerrottu olevan noin miljoona dollaria vuodessa. IAAF:n mukaan ohjelma on tavoittanut jopa 15 miljoonaa 7–12-vuotiasta lasta 76 eri maassa.

Nestlé on maailman suurimpia lastenruokien valmistajia.

Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n puheenjohtaja Sebastian Coe oli tyrmistynyt Nestlén päätöksestä. Hän sanoi, että ei voi hyväksyä päätöstä.

”Olen kauhistunut ja vihainen lasten yleisurheilua koskevasta ilmoituksesta. Emme voi hyväksyä sitä. Nyt kärsijöiksi joutuvat lapset”, Coe sanoi.

Nestlé on jo toinen merkittävä yhteistyökumppani, jonka IAAF menettää lyhyen ajan sisällä. Kolme viikkoa sitten urheiluvälinevalmistaja Adidaksen kerrottiin lopettavansa yhteistyön IAAF:n kanssa.

BBC:n mukaan sopimus ulottui vuoteen 2019 asti ja oli arvoltaan jopa seitsemän miljoonaa euroa vuodessa.

IAAF on ollut viime kuukaudet syvissä vaikeuksissa entiseen puheenjohtajaan Lamine Diackiin liitetyn korruption ja muun muassa venäläisurheilijoiden dopingin takia.

Viimeisimmät korruptio- ja dopingväitteet tulevat Keniasta. Kahden dopingista kärynneen kenialaisen yleisurheilijan mukaan Kenian yleisurheiluliiton toimitusjohtaja Isaac Mwangi olisi pyytänyt heiltä lahjuksia vastineeksi urheilijoiden neljän vuoden kilpailukieltojen lyhentämisestä.

Mwangi on kiistänyt väitteet tiukasti.

 

Lähteet: Reuters, AFP, Guardian, BBC

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!