Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tampereella taistellaan viikonloppuna yli 400 SM-mitalista

Pienet lajit pääsevät esittäytymään uudessa SM-viikko-tapahtumassa

Urheilu
 
Tästä on kyse urheilun SM-viikossa
Tästä on kyse urheilun SM-viikossa
Tampereella järjestetään yksi urheiluvuoden vilkkaimmista viikonlopuista, kun usean eri lajin SM-viikolla jaetaan yli 400 aikuisten SM-mitalia. Pääsihteeri Esa Niemi ja taekwondoka Suvi Mikkonen kertovat, mistä tapahtumassa on kyse.
Fakta

SM-viikon lajit

 SM-lajit: Biljardi, darts, jousiammunta, judo, kahvakuula, keilailu (vammaisurheilu) kriketti, miekkailu, ratagolf, taekwondo, taido, tikkaurheilu, trial-pyöräily, shakki, ultimate, uppopallo, x-trial.

 Näytöslajit: Curling, sulkapallo, valjakkourheilu

 Oheiskilpailut: Futsal, kaukalopallo, ringette

 Televisiointi:

Lauantai Yle TV 2

Klo 11: Taido, miekkailu, x-trial ja ultimate, klo 14: X-trial ja ultimate, klo 19.20 Sisäkriketti

Sunnuntai Yle TV 2

Klo 14: Taekwondo, klo 15.50: Tikanheitto, shakki, biljardi ja trial-pyöräily

Tampere. Tampereella kilpaillaan viikonloppuna poikkeuksellisen suuresta määrästä urheilun SM-mitaleja, kun kaupungissa järjestetään ensimmäistä kertaa urheilutapahtuma SM-viikko.

SM-viikolla 14 eri lajissa kilpaillaan Suomen mestaruuksista, lisäksi ohjelmassa on turnausmuotoisena pelattavien SM-sarjojen otteluita.

”Yhteisiä lajitapahtumia on ollut pitkään mielessä, ja jotain on kokeiltu palloilussa ja kamppailulajeissa. Täällä ei ole ennen ollut näin isoa. Ruotsissa tätä on kokeiltu ja päätimme tehdä niin Suomessakin”, sanoo SM-viikon pääsihteeri Esa Niemi.

Kimmo Penttinen
Esa Niemi toimii SM-viikon pääsihteerinä.
Esa Niemi toimii SM-viikon pääsihteerinä.

Niemen mukaan viikonlopuksi Tampereelle on tulossa 2 000 ihmistä pelkästään urheilijoista ja heidän tukijoukoistaan. Viikonlopun aikana lajeilla on tilaisuus päästä esittäytymään yleisölle yhdessä muiden lajien kanssa.

Lajit ovat pääosin hieman pienempiä lajeja. Perjantaina Tampereella aloitettiin ottelut sisäkriketissä. Kahdeksan joukkueen sarjan mestari ratkeaa huomenna, vieläpä suorassa televisiolähetyksessä.

”Kansainvälisesti suomalainen kriketti on keskivertoa eurooppalaista tasoa”, kuvaa krikettiliiton toiminnanjohtaja Maija Scamans lajin tasoa Suomessa.

Scamans on tyytyväinen mahdollisuuteen päästä esille yhdessä muiden lajien kanssa. Hän arvioi sen antavan paremman mahdollisuuden näkyvyydelle.

Perjantaina lajit esittäytyivät koululaisryhmille. Kaikkiaan 500 tamperelaisten koulujen oppilasta kiersi lajien esittelypisteillä tutustumassa eri vaihtoehtoihin.

Esittelijöiden joukossa oli esimerkiksi taekwondon olympiaedustaja Suvi Mikkonen. Mikkonen ei kilpaile Tampereella mutta halusi olla mukana esittelemässä lajia.

”Joku lapsi voi löytää tällaisesta tapahtumasta oman lajinsa”, Mikkonen pohti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!