Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jalkapallolegenda Johan Cruyff syöpätaistelusta: ”Johdan 2–0 ensimmäisellä puoliajalla”

Urheilu
 

Hollantilainen jalkapallolegenda Johan Cruyff taistelee keuhkosyöpää vastaan, ja omien sanojensa mukana taisto on kääntymässä voitoksi.

”Tällä hetkellä tuntuu, kuin johtaisin 2–0 ensimmäisellä puoliajalla, ja olen varma voitostani”, Cruyff totesi tiedotteessa.

68-vuotias entinen Ajax- ja Barcelona-tähti kertoi, että lukuisten hoitokertojen jälkeen kaikki sujuu hyvin. Cruyffilla todettiin keuhkosyöpä viime vuoden marraskuussa.

”Kiitos erinomaisille lääkäreille ja ihmisten huolenpidolle.”

Cruyff on yksi jalkapallon historian merkittävimmistä henkilöistä. Häntä pidetään yleisesti 1970-luvun parhaana jalkapalloilijana, joka niitti kunniaa Ajaxissa, Barcelonassa ja Hollannin maajoukkueessa. Niissä häntä luotsasi valmentajalegenda Rinus Michels, jonka "total voetbaeliksi" nimitetyn pelityylin kasvot Cruyff oli kentällä.

Cruyff valmensi 90-luvun alussa Barcelonan ”Dream teamin” Euroopan cupin voittoon ja neljään peräkkäiseen Espanjan mestaruuteen.

Yleisesti sanotaan, että juuri Cruyff on ollut suurin vaikuttaja Barcelonan nykyiseen peli-identiteettiin, joka perustuu lyhytsyöttöpeliin.

Viime vuosina hän on valmentanut Katalonian maajoukkuetta ja toiminut Barcelonan ja Ajaxin taustavaikuttajana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?