Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Neziri aitoi kauden parasta vauhtiaan – Murto vaikeuksissa seipäässä

Urheilu
 
Markku Ulander / Lehtikuva
Nooralotta Neziri oli nopein 60 metrin aidoissa.
Nooralotta Neziri oli nopein 60 metrin aidoissa. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Nooralotta Neziri aitoi 60 metrin aidoissa kauden parhaan tuloksensa, kun hän ylitti maaliviivan ajassa 8.11 Ruotsin Växjössä käytävässä Pohjoismaiden nelimaaottelussa. Aika alittaa Portlandin halli-MM-kisojen tulosrajan.

Neziri oli kisassa ylivoimainen, sillä toiseksi juossut Ruotsin Maja Rogemyr hävisi 0,23 sekuntia. Reetta Hurske oli kolmas ajalla 8,37.

Miesten 60 metrin aidoissa Elmo Lakka aitoi oman ennätyksensä 7,76, mutta hävisi voiton sadasosalla Ruotsin Alexander Brorossonille. Ville Rajala oli kolmas ajalla 8,00. MM-hallikisojen raja on 7,72.

Eemeli Salomäki voitti seiväskisan vaatimattomalla tuloksella 527. Hän ylitti korkeuden toisellaan ja varmisti voiton. Yritykset 542:sta ja 555:stä eivät onnistuneet. Niko Koskinen pudotti kolmesti korkeudesta 515 ja jäi ilman tulosta.

Alle 20-vuotiaiden seiväshypyn maailmanennätyksen 471 tammikuussa tehnyt Wilma Murto oli vaikeuksissa jo aloituskorkeutensa kanssa. 430 ylittyi vasta kolmannella, mutta kaikki yritykset korkeudesta 445 epäonnistuivat.

Murto jäi lopulta viidenneksi, mutta suomalaispäivän pelasti Minna Nikkanen, joka ylitti oman ennätyksensä 461 ja voitti kilpailun.

Kolmiloikassa Kristiina Mäkelä oli aivan omilla pituuksillaan. Hän loikki ensimmäisellään 13,86, mikä riitti ylivoimaiseen voittoon. Mäkelä hyppäsi myös kisan seuraavaksi pisimmät hypyt 13,71 ja 13,62. Toiseksi tullut Ruotsin Fanny Enestam pääsi vain 13,13.

Maaottelu käytiin Suomen, Ruotsin, Norjan sekä Tanskan ja Islannin yhdistelmäjoukkueen välillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!