Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tre Kronor vei ikävästi Leijonia toisen kerran peräkkäin

Molemmat maaottelut Ruotsissa päättyivät isäntien voittoon.

Urheilu
 
Pavel Koubek / TT
Sebastian Aho teki Suomen toisen maalin Ruotsia vastaan.
Sebastian Aho teki Suomen toisen maalin Ruotsia vastaan. Kuva: Pavel Koubek / TT

Ruotsi noudatti samaa kaavaa, kun se kohtasi Suomen kahdessa helmikuisessa jääkiekon A-maaottelussa.

Örebrossa torstaina ottelu sai ruotsalaiset nuotit alussa ja Tukholman Hovetissa sama toistui.

Ruotsi voitti 4—2, vaikka Leijonat pääsi toisessa erässä näennäisen lähelle.

Erittäin vahva ensimmäinen erä vei Tre Kronorin 2—0-johtoon. Ensin onnistui Andreas Thuresson ja muutamaa minuuttia myöhemmin Patrik Zackrisson pölläytti etuyläkulmaan.

”Kyllä meillä oli kova työ päästä omaan peliin kiinni”, päävalmentaja Kari Jalonen sanoi Ylen haastattelussa. ”Kovalla työllä jätkät sai tunteen päälle ja kavennuksen.”

Skellefteåa edustava Zackrisson oli menopäällä. Hän teki Ruotsin kolmannen maalin, kun toista erää oli mennyt vain minuutti ja 25 sekuntia.

Leijonien puolustaja Tuukka Mäntylä muistaa pitkään 3—0-maalin, kun Zackrisson tarjosi vähän jääkiekkoklinikkaa. Komea harhautus ja kiekon ujuttaminen Mäntylän jaloista maalille kävivät mukavasta iltapäivänäytöksestä. Lopulta Zackrisson survoi kiekon sisään Metsolan ristikon alta.

Ruotsin kolmas maali antoi toivottoman tunteen, mutta Kärppien Sebastian Ahon kavennus 3—2:een palautti uskon. Aho jatkoi ylivoimalla nätisti Ilari Filppulan syötön maaliin.

”Hyvään paikkaan saatiin kavennus”, Aho sanoi Ylen haastattelussa. Hänet valittiin Suomen parhaaksi.

Ennen Ahon maalia Suomi sai lohdutusta, kun avausmaali meni puolustaja Tim Heedin luistimesta kehikkoon. Maali merkittiin Joonas Nättiselle. Filppula antoi syötön myös tähän osumaan.

Aholle maali oli makea. Hän teki uransa ensimmäisen A-maajoukkuemaalin, ja näytti, että pisteitä tulee myös tällä tasolla. Liigassa hän on vakuuttanut kaikki kiekkoa seuraavat.

Tre Kronorin vahva alku oli ilkeä maalivahti Juha Metsolalle, joka joutui jonkinlaiseksi sijaiskärsijäksi. Avausmaali tuli suomalaisten heikon puolustamisen ja virheiden jälkeen. Toinen osuma oli Zackrissonin unelmalaukaus, joiden toistaminen ei ihan joka kerta onnistu. Kolmannessa osumassa pakit voivat ottaa päävalmentajan palautteen tosissaan.

Lukemat 4—2 eivät ole rumat, mutta silti Ruotsi oli kaiken aikaa Leijonia edellä. Useimmilla Suomen ketjuilla oli suuria vaikeuksia luoda painetta vastustajan päätyyn.

Aho ja nuori Patrik Laine saivat paljon peliaikaa ja vastuuta. He myös osoittivat pysyvänsä vauhdissa mukana.

”Kyllä pojat näyttivät, että he tällä tasolla pystyvät pelaamaan. Lahjakkuus näkyi ja lahjakkuudella pystyy pelaamaan näissä peleissä”, Jalonen sanoi Ylelle.

”Kovia pelejä ja kovia taisteluja. Hyvää tietoa saimme, että tässä on taso, millä täytyy pystyä pelaamaan”, Jalonen sanoi joukkueen kokonaisuudesta.

”Tämä oli ok-joukkue meille, ja saimme tänne ne pelaajat, jotka halusimme.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!