Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nuoret pelaajat Aho, Laine ja Husso onnistuivat, Leijonat hävisi

Ruotsin voitti molemmat helmikuun maaottelut kotikentällään

Urheilu
 
Sören Andersson / TT
Ruotsin Joel Lundqvist häärii Juha Metsolan maalilla ja Sebastian Aho (vas.) ja Ilari Melart pysäyttävät hänet.
Ruotsin Joel Lundqvist häärii Juha Metsolan maalilla ja Sebastian Aho (vas.) ja Ilari Melart pysäyttävät hänet. Kuva: Sören Andersson / TT
Ruotsi4Suomi2

Ruotsin ja Suomen kahdesta helmikuisesta jääkiekkokohtaamisesta kertyi kaksi tappiota, mutta kolme positiivista uutista.

Tre Kronor vei Tukholman Hovetissa käydyn kamppailun 4—2 lauantai-iltana, mutta päävalmentaja Kari Jalonen mieltyi kolmen nuoren herran esityksiin.

”Kaikki nuoret, Aho, Laine ja Husso, antoivat hyvät näytöt. Kyllä ne pojat pystyvät tällä tasolla pelaamaan”, Jalonen sanoi HS:lle puhelimitse Tukholmasta vähän ennen kuin kotimatka alkoi.

Jalonen tarkoitti Sebastian Ahoa ja Patrik Lainetta, jotka saivat paljon vastuuta Tukholman kohtaamisessa. Maalivahti Ville Husso pelasi Örebrossa torstaina, mutta oli huilivuorossa lauantaina Juha Metsolan pelatessa.

”Aholla ja Laineella on paljon erityisosaamista, jonka he saivat näkyviin. Ei saa piiloutua vauhtiin. He näyttivät viihtyvän tällä tasolla”, Jalonen sanoi. ”Pojat esiintyivät hienosti.”

Kevään MM-turnaus pelataan Pietarissa ja Moskovassa, mutta sinne asti Jalonen ei vielä lähetä näitä nuoria. Eivät he ole myöskään poissa listoilta.

”Täytyy tehdä Lehtisen Jeren kanssa analyysia ja laittaa Euroopassa pelaavat pelaajat omille paikoilleen”, Jalonen sanoi. Lehtinen on maajoukkueen GM, ja kantaa valinnoista vastuun yhdessä päävalmentajan kanssa.

Maajoukkueessa Aho pelaa laitahyökkääjänä, vaikka nuorten MM-turnauksessa hän johtikin Suomen tehoketjua. Kun Jalonen ja Lehtinen aloittavat pelaajapalapelinsä, sijoittuu Aho Laineen tapaan kamppailemaan laitahyökkääjän paikasta.

Ruotsi johti ottelua jo 3—0, kun Leijonat sai jonkinlaisen kirin päälle. Ensin Joonas Nättinen sai nimiinsä kavennuksen, joka painui puolustaja Tim Heedin luistimesta maaliin. Aho kavensi ylivoimaohjauksellaan ajassa 34.25. Se oli hänen maajoukkueuransa avausmaali.

Naapurin neljästä maalista Patrik Zackrisson teki kaksi. Varsinkin hänen laukauksensa 2—0:aan oli niin tarkka ja kova, ettei saman toistaminen taida olla ihan helppoa.

Leijonien puolustaja Tuukka Mäntylä muistaa pitkään 3—0-maalin, kun Zackrisson tarjosi vähän jääkiekkoklinikkaa. Komea harhautus ja kiekon ujuttaminen Mäntylän jaloista maalille kävivät mukavasta iltapäivänäytöksestä. Lopulta Zackrisson survoi kiekon sisään Metsolan ristikon alta.

”Tänään oli ottelun puoliväliin asti vaikea saada pelirytmistä kiinni. Ei meinattu päästä mukaan. Toisen erän puolivälissä saimme kaksi maalia ja ne toivat valoa”, Jalonen sanoi.

Valot sammuivat kolmannessa erässä, kun puolustaja Heed laukoi takatolppaa nuollen loppuluvut.

”Kamppailupelaaminen keskialueella”, Jalonen sanoi ja jatkoi: ”Oltiinko me valmiita siihen. Osa oli ja osa ei.”

Leijonien johtokaksikko Jalonen ja Lehtinen matkustaa Pohjois-Amerikkaan pelaajatarkkailumatkalle maaliskuussa. Silloin voi ainakin ilmoittaa Buffalon puolustajalle Rasmus Ristolaiselle, että ruplia kannattaa ruveta varailemaan matkakassaan.

Minnesotan kausi voi olla solmimista vaille paketissa maaliskuun lopulla. On Lehtisen neuvottelu- ja suostuttelutaidoista kiinni, tulisiko siinä tapauksessa Wildistä koko kolmikko kisoihin. Mikko Koivulle, Mikael Granlundille ja Erik Haulalle olisi varmasti käyttöä.

Keskushyökkääjille on maajoukkueessa suurin tilaus, ja Minnesotassa heitä riittää, kun koko kolmikko pelaa keskellä.

A-maajoukkueen MM-leiritys alkaa huhtikuun alussa ja Slovakia on seuraava vastustaja. Niihin otteluihin eivät vielä ehdi Liigan pudotuspeleissä mukana olevat pelurit.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!