Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Matti Heikkinen tähtää kohti palkintokoroketta

Kunto alkaa viitata hyviin sijoituksiin maailmancupissa

Urheilu
 
Markku Ulander / Lehtikuva
Imatran SM-ladulla kaksi viikkoa sitten Matti Heikkinen voitti henkilökohtaisen mestaruuden ja taisteli Vantaan Hiihtoseuran viestipronssille
Imatran SM-ladulla kaksi viikkoa sitten Matti Heikkinen voitti henkilökohtaisen mestaruuden ja taisteli Vantaan Hiihtoseuran viestipronssille Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Kauden tähän mennessä paras suomalainen mieshiihtäjä Matti Heikkinen tuntee olevansa nyt niin kovassa kunnossa, että toiveet yltämisestä maailmancupin palkintopallille ovat nousussa.

”Nälkä on ehdottoman kova. Lähden hiihtämään podiumia kohti. Kaikki viittaa siihen, että kunto on hyvä”, Heikkinen sanoi puhelimitse HS:lle lauantaina Ruotsin Falunista.

Näillä sanoilla Heikkinen suuntasi jo ajatuksia sunnuntain 15 km:n (v) yhteislähtöön ja viikon päästä odottavaan Lahden MM-esikisojen yhdistelmäkilpailuun.

Pari tuntia aiemmin Heikkinen oli sijoittunut yhdeksänneksi kovavauhtisessa kympin (p) kilpailussa, jossa hiihdettiin hänelle mieluisimmalla tavalla, väliaikalähdöllä kelloa vastaan.

Kilpailun rajusta tasosta kertoi jotain se, että Heikkinen hävisi voittajalle, Venäjän Maksim Vilegzhaninille 22 sekuntia.

”Oli kovaa ajamista, mutta ihan huippukierroksia en saanut. Oli silti tasapainoista ja hallittua tekemistä. Mutta palkintopallille on kova nälkä. On kova luotto, että pystyn ottamaan seuraavan askeleen.”

Heikkinen arveli, ettei hänen yhdeksäs sijansa aiheuta riemunkiljahduksia suuren yleisön keskuudessa.

”Mutta kaikki kestävyysurheilua seuraavat ymmärtävät, että nämä ovat kovia suorituksia.”

Tuoreen hiihtonsa Heikkinen rankkasi kauden parhaakseen Tour de Skillä Oberstdorfissa saavutetun seitsemännen sijan rinnalle. Silloin hiihdettiin 15 kilometriä (p) yhteislähdöllä.

Suomen naisviisikko päätyi perinteisen vitosella sijoille 8–18. Porukan paras lumipyryssä oli Krista Pärmäkoski.

Alkutalven ykkösnainen Kerttu Niskanen (13:s) on ollut alavireinen kahden viikon takaisen sairastelun jäljiltä, jonka takia hän joutui jättämään Imatran SM-kisat kokonaan väliin.

”Vaikea kisa ja päivä kokonaisuudessaan. Harmittaa, ettei pystynyt parempaan tulokseen Olisi toivonut, että olisi sähissyt terävästi koko matkan, mutta en päässyt missään vaiheessa vauhtiin”, Niskanen sanoi Hiihtoliiton haastattelussa.

Norjalaiset ottivat jo tutuksi käyneen neloisvoiton Therese Johaugin johdolla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?