Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Seagulls riisti 25 kertaa ja otti niukan voiton

Kotijoukkue puolusti vastustajansa happivelan puolelle

Urheilu
 
Markku Ulander / Lehtikuva
Nokian Luis Flores (vas.) ja Seagullsin Antto Nikkanen (oik.) ottivat kontaktia.
Nokian Luis Flores (vas.) ja Seagullsin Antto Nikkanen (oik.) ottivat kontaktia. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Helsingin Seagulls puolusti BC Nokian happivelan puolelle ja otti tärkeän voiton Korisliigassa.

Seagulls riisti pallon 25 kertaa vastustajiltaan ja voitti 70–65.

Runkosarjaa on enää kymmenisen ottelua jäljellä, ja Seagulls on liigassa kuudentena. Edellisestä viidestä ottelusta Seagulls oli voittanut vain yhden.

Varsinkin helmikuun alamäen mukana myös pelintekijä Antto Nikkarisen peli ailahteli. Lauantaina Nikkarinen oli hyvä: yhdeksän pistettä, kakkoset sadan prosentin tarkkuudella sisään ja neljä koriin johtanutta syöttöä.

”Pimeänä vuodenaikana pelaan usein huonosti”, Nikkarinen sanoi.

Maajoukkueessakin pelannut Nikkarinen veti viime kaudella itsensä Loimaan Bisonsissa ylikuntoon pelaamalla sata ottelua kymmeneen kuukauteen. Seagullsin joukkueen tärkeä palanen alkaa kenties päästä sellaiseen vireeseen, että pystyy auttamaan joukkuettaan saavuttamaan tavoitteensa.

Kauden alussa Seagulls ilmoitti tavoittelevansa pudotuspeleihin kotietua eli sijoittumista runkosarjassa neljän parhaan joukkoon. ”Se on edelleen tavoitteemme”, joukkueen valmentaja Mikko Larkas sanoi.

Seagullsin vuodenvaihteen lamaan vaikutti paljon se, että joukkueen paras pelaaja Jason Conley oli loukkaantuneena. Eikä mies ole vieläkään täydessä pelikunnossa, vaikka tekikin Nokiaa vastaan 14 pistettä.

”Uskon, että hän on täydessä iskussa parin viikon päästä”, Larkas sanoi.

Seagulls joutui ottamaan neljännen ulkomaalaisvahvistuksen Conleyn ollessa loukkaantuneena. Nyt joukkueessa on maksimimäärä ulkomaalaisia eli neljä kappaletta. Liigan päätös sallia näin suuri määrä ulkomaalaispelaajia ei ole Larkaksen mieleen.

”Tässä viedään aikaa ja rahaa ulkomaille”, Larkas sanoi.

Hän haluaisi vähemmän ulkomaalaispelaajia ja enemmän joukkueita sarjaan. Tällä kaudella Korisliigassa on vain kymmenen joukkuetta.

”Isommalla joukkuemäärällä voitaisiin pelata kaksinkertainen sarja”, Larkas hahmotteli. Tällä kaudella pelataan nelinkertainen sarja. ”Nyt on tehty väkisin tosi tasainen sarja.”

Useamman joukkueen liigassa, jossa sallittaisiin pienempi määrä ulkomaalaisia, osa joukkueista voisi keskittyä selkeämmin esimerkiksi kasvattamaan nuoria lahjakkuuksia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!