Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poutala jäi kuuden tuhannesosan päähän MM-pronssista – tuloksena taas neljäs sija arvokisoissa

Urheilu
 
Tuula Puputti
Mika Poutala jäi kuuden tuhannesosan päähän MM-pronssista.
Mika Poutala jäi kuuden tuhannesosan päähän MM-pronssista. Kuva: Tuula Puputti

Neljännet sijat seuraavat Mika Poutalaa pikaluistelun MM-kilpailuissa.

Poutala oli kiinni mitalissa, kun hän lähti toiseen luisteluun matkakohtaisten MM-kilpailujen 500 metrillä Venäjän Kolomnassa. Pieni horjahdus takakaarteessa heitti Poutalan luistelulinjan leveäksi ja hän sijoittui toiseksi, mutta yksi pari oli vielä silloin jäljellä.

Poutala, 32, teki tarkkaa työtä, kun hän luisteli avauksessaan 34,89 ja toisella vedolla 34,90. Ensimmäisen luistelun jälkeen Poutala oli kolmas ja ottamassa uransa ensimmäisen arvokisamitalin. Lopulta se ei tullut nytkään.

Kolomnan neljäs sija on Poutalan kolmas arvokisoissa. Kolomna on reilu 140 000 asukkaan kaupunki vajaat sata kilometriä Moskovasta kaakkoon.

Venäläiskaksikko Pavel Kuliznikov Ruslan Murashov luisteli viimeisenä parina. He olivat avausluistelun jälkeen nopeimmat. Murashov lähes epäonnistui toisessa luistelussaan, mutta hyvä avausaika takasi hänelle hopean. Kuliznikov vei kultaa ajoilla 34,60 ja 34,42.

Pronssi meni Kanadan Alex Boisvert-Lacroix’lle. Poutala jäi mitalista vain kuusi tuhannesosaa. Boisvert-Lacroix’n yhteisaika oli 69,788 ja Poutalan 69,794.

Pitkän uransa kuuluisimman luistelun Poutala veti Vancouverin olympialaisissa, kun hän johti 500 metrillä ensimmäisen jälkeen. Toisellaan hän putosi viidenneksi.

Pekka Koskela luisteli 17:nneksi ja Elina Risku naisten 500 metrillä sijalle 24.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?