Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tampereen SM-viikko sai paljon suitsutusta: ”Alkaa melkein nolostuttamaan”

Urheilu
 
Mikko Stig / Lehtikuva
Jousiammunnassa naisten taljajousen voittanut Anne Lantee piti SM-viikkoa onnistuneena tapahtumana.
Jousiammunnassa naisten taljajousen voittanut Anne Lantee piti SM-viikkoa onnistuneena tapahtumana. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

Tampere. Niin järjestäjät kuin urheilijatkin vakuuttivat olevansa tyytyväisiä historian ensimmäisen SM-viikon antiin.

Tampereella jaettiin viikonloppuna yli 400 SM-mitalia. Kaikkiaan paikalla oli kahden päivän aikana noin 4 000 ihmistä, joista maksaneita katsojia noin 1 500.

Loput olivat urheilijoita tukijoukkoineen. Useamman hieman pienemmän lajin urheilijat pääsivät näin taistelemaan Suomen mestaruuksista suurtapahtumaan.

”Olemme saaneet paljon suitsutusta. Alkaa melkein nolostuttamaan. Viestejä on tullut niin lajiliitoilta kuin tv-katsojilta”, sanoo pääsihteeri Esa Niemi.

Niemi kertoo, että tapahtuman onnistumista käydään läpi lähiviikkoina. Samalla pyritään löytämään kehityskohteita.

”Kiinnostusta on ollut. Useampi kaupunki käynyt tutustumassa paikkaan ja ilmoittaneet, että haluaisivat olla mukana keskusteluissa, mutta myös Tampereen edustajat ovat sanoneet, että ovat jatkossakin kiinnostuneita järjestämään”, Niemi sanoo.

Myös useat urheilijat kiittelivät tapahtumaa. Dartsin finaalissa kohdanneet Ulf Ceder ja Marko Kantele sanoivat tapahtuman olleen positiivinen.

”Toivottavasti tulee jatkumoa ja darts olisi edelleen mukana,” SM-hopeaa voittanut Kantele sanoi.

Aiemmin dartsin SM-kisoihin ovat päässeet mukaan kaikki halukkaat. Nyt kisoja edelsivät karsinnat ja mukaan pääsi 80 pelaajaa.

”Yleensä kisat ovat olleet yksipäiväiset. Nyt pelattiin kahtena päivänä. Sekin vaikuttaa vähän pelaamiseen”, Ceder sanoi.

”Ennen katsojat ovat olleet lähinnä kisasta pudonneita. Nyt ihmisiä tuli oikein katsomaankin. Se oli positiivista”, Kantele sanoi.

Jousiammunnassa naisten taljajousen voittanut ja myös jousiampujain liiton toiminnanjohtajana työskentelevä Anne Lantee sanoi käyneensä omien kilpailuidensa ohella vilkuilemassa nopeasti kahvakuulaa ja ultimatea.

”Onhan tämä ihan eri tilanne, kun saadaan esimerkiksi mediaa paikalle paljon paremmin. Pelkkä jousiammunta ei välttämättä houkuttele. Viime kesänä tosin kilpailtiin Senaatintorilla ja sinne saatiin hyviä porukkaa. Hienoa, että sellaisetkin ihmiset näkevät lajia, jotka eivät aiemmin ole olleet jousiammunnan kanssa tekemisissä.”, Lantee sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!