Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mika Poutala jäi vaivaiset kuusi tuhannesosaa MM-pronssista

Pieni horjahdus takakaarteessa saattoi viedä mitalin MM-kilpailuissa.

Urheilu
 
Tuula Puputti
Mika Poutala luisteli taas neljänneksi 500 metrin MM-kilpailuissa.
Mika Poutala luisteli taas neljänneksi 500 metrin MM-kilpailuissa. Kuva: Tuula Puputti

Neljännet sijat seuraavat Mika Poutalaa pikaluistelun MM-kilpailuissa.

Poutala oli kiinni mitalissa, kun hän lähti toiseen luisteluun matkakohtaisten MM-kilpailujen 500 metrillä Venäjän Kolomnassa sunnuntaina.

Pieni horjahdus takakaarteessa heitti Poutalan luistelulinjan leveäksi. Hän oli toisena, mutta yksi pari oli vielä silloin jäljellä.

Venäläiskaksikko Pavel Kuliznikov Ruslan Murashov luisteli viimeisenä parina. He olivat avausstartin jälkeen nopeimmat. Murashov lähes epäonnistui toisessa luistelussaan, mutta hyvä avausaika takasi hänelle hopean. Kuliznikov vei kultaa ajoilla 34,60 ja 34,42.

”Totta kai kävi mielessä, että voisikohan tuosta nousta mitaleille, mutta välimatka oli niin suuri, että kyllä saa vähän kämmätäkin”, Poutala sanoi HS:lle puhelimitse Kolomnasta.

Poutala, 32, teki tarkkaa työtä, kun hän luisteli avauksessaan 34,89 ja toisella vedolla 34,90. Ensimmäisen luistelun jälkeen Poutala oli kolmas ja ottamassa uransa ensimmäisen arvokisamitalin. Lopulta se ei tullut nytkään.

”Se oli ihan hyvä luistelu, vaikka vikassa kaarteessa tuli jotain horjumista. Täytyy katsoa vielä nauhalta, kuinka paljon se vaikutti”, Poutala sanoi.

Kolomna on yli 140 000 asukkaan kaupunki vajaat sata kilometriä Moskovasta kaakkoon.

Kolomnan neljäs sija on Poutalan kolmas matkakohtaisissa MM-kilpailuissa. Lisäksi hän oli sprintterien MM-kisoissa neljäs Calgaryssä 2012.

”Olen oikein tyytyväinen. Neljäs sija sivuaa parasta sijoitustani”, Poutala sanoi.

Pronssi meni Kanadan Alex Boisvert-Lacroix’lle. Poutala jäi mitalista vain kuusi tuhannesosaa. Boisvert-Lacroix’n yhteisaika oli 69,788 ja Poutalan 69,794.

”Se vähän harmittaa, että jäi näin pienestä kiinni. Ennen ei edes tuhannesosia laskettu, mutta se on hyvä, että nykyään ne otetaan mukaan. Kyllä tämä ainakin nälkää jätti”, Poutala sanoi.

Pitkän uransa kuuluisimman luistelun Poutala veti Vancouverin olympialaisissa, kun hän johti 500 metrillä, mutta putosi toisellaan viidenneksi.

Matkakohtaisten MM-kilpailujen jälkeen Poutalalla pitää kiirettä. Hän matkusti viideksi päiväksi kotiin ja suuntaa kohti Etelä-Korean Soulia sprinttereiden MM-kilpailuihin.

”Se on täysin erilainen kilpailu, kun pitää luistella myös tuhatta metriä”, Poutala sanoi.

Pekka Koskela sijoittui 17:nneksi ja Elina Risku sijalle 24.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?