Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kahvakuulat saivat kyytiä Tampereen SM-viikolla – ”Sitten vain tykittää niin paljon kuin lähtee kymmenessä minuutissa”

Urheilu
 
Kahvakuula taipuu moneen
Kahvakuula taipuu moneen
Kahvakuulassa kilpaillaan kolmessa eri lajissa: long cyclessa, työnnössä ja tempauksessa. Kahvakuulaurheilija Heli Laine kertoo, mikä on aloittelijan yleisin virhe.

Tampere. Ainakin kannustajien pitämän äänen perusteella kahvakuula oli yksi Tampereen SM-viikon menestyslajeista. Kilpailijoiden tukijoukot piiskasivat urheilijoita kovempiin suorituksiin huudon kera ja

Kahvakuula on monelle kuntoilusta tuttu väline. Kilpailuversio perustuu tehtävien toistojen määrään. Aikaa suoritukseen oli kymmenen minuuttia ja kerrallaan lavalla oli maksimissaan kuusi kilpailijaa. Suoritustapoja on kolme: työntö, tempaus ja long cycle, joka yhdistää rinnallevetoa ja työntöä.

”Kymmenen minuuttia on nostoaika. Jokaisella nostajalla on oma tuomari, joka laskee toistot. Siinä on tietyt säännöt. Pysäytykset täytyy olla kohdillaan ja muutenkin turvallisen näköistä nostaminen. Sitten vain tykittää niin paljon kuin lähtee kymmenessä minuutissa”, kertoo Heli Laine.

Suomen Kahvakuulaa edustava Laine kilpaili sekä lauantaina että sunnuntaina. Lauantaina hän oli alle 63-kiloisten paras 67 toistolla long cyclessä 16 kilon kuulalla.

Sunnuntaina Laine nosti avoimessa sarjassa 20 kilon kuulalla. Työnnössä hän oli paras tuloksella 140. Tempauksessa toistoja tuli 102, mikä oli toiseksi eniten sarjassa. Samaten yhteistuloksessa sijoitus oli toinen.

Sunnuntain suurimmasta toistomäärästä vastasi miesten avoimessa sarjassa kilpaillut Eduard Virkus. Hän teki tempauksella 193 nostoa kymmenessä minuutissa, eli yhden noston noin 3,1 sekunnin välein koko kymmenen minuutin ajan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!