Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Toiminnanjohtajasta tuli myös kultamitalisti

Anne Lantee otti jousiammuntamestaruuden kahvakuulapauhussa

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
Kahvakuula taipuu moneen
Kahvakuula taipuu moneen
Kahvakuulassa kilpaillaan kolmessa eri lajissa: long cyclessa, työnnössä ja tempauksessa. Kahvakuulaurheilija Heli Laine kertoo, mikä on aloittelijan yleisin virhe.

Harjoittelua, kilpailua, työvelvollisuuksien hoitamista ja lopuksi Suomen mestaruus. Siinä tiivistetysti Anne Lanteen viikonloppu jousiammunnan parissa Tampereen SM-viikolla.

Lantee, 33, on jousiampujain liiton toiminnanjohtaja, joka otti sunnuntaina taljajousen tauluammunnan sisäratojen SM-kullan. 15 nuolen finaalissa hän voitti Susanna Makkosen pistein 138-129.

”Ennen kuin menin itse harjoittelemaan, koitin vähän kuvailla muita matseja, ja päivittää Facebookiin ja Instagramiin. Ihan täysin ei pysty keskittymään omaan juttuun. Mutta sen verran on kokemusta, että ei ehkä ihan puolen tunnin keskittymistä tarvitse joka asiaan”, Lantee kertoi.

”Kyllä elämä aika jousiammuntapainotteista on. Teen vielä vapaaehtoistyötäkin jousiammunnassa. Koiranpentu vie lopun ajan.”

Kokemusta Lanteella totisesti on. Hän on kaksinkertainen maailmanmestari. Ensimmäinen MM-kulta tuli maastoammunnasta vuonna 2010 ja toinen 3D-ammunnasta vuonna 2015. Maastoammunnassa ammutaan paperisia maalitauluja, 3D-ammunnassa eläinhahmoja.

Lanteen menestyslajit eivät ole olympialajeja, sillä olympialaisissa ammutaan vain tähtäinjousella. Näin ollen Rion kisapaikkoja tavoittelevat muut suomalaiset.

Lantee nostaa ehdokkaiksi naisista Taru Kuopan, joka ampui Tampereella oman ennätyksensä ja voitti naisten tähtäinjousen. Miehistä tarjolla on esimerkiksi Antti Tekoniemi.

”Miesten puoli on tasainen, ja siellä on muitakin, jotka voivat lunastaa paikan. Jopa joukkuekin voisi saada paikan”, Lantee arvioi.

Paikkoja on jaossa tulevan kevään EM-kisoissa ja Turkin maailmancupissa kesäkuussa. Se on jo varmaa, että paralympialaisissa kilpailevat Jere Forsberg ja Jean-Pierre Antonius.

Olympialaiset ovat lajille tärkeä tapahtuma näkyvyyden takia. Kiinnostus lajia kohtaan on huipussaan suurkilpailun aikana.

”Olympialaisissa pärjänneet muistetaan. Jos ihminen muistaa jousiampujan, se on yleensä Tomi Poikolainen, Kyösti Laasonen tai Jari Lipponen.”

Sunnuntaina päättynyt SM-viikko keräsi kaikkiaan Tampereen messu- ja urheilukeskukseen nelisentuhatta ihmistä. Näistä 2 500 oli urheilijoita tukijoukkoineen. Maksaneita katsojia oli noin 1 500.

Yksi viikonlopun katsotuimmista lajeista oli kahvakuula, joka keräsi katsomoihin reilusti tukijoukkoja. Laji kisattiin lähellä jousiammuntapaikkaa, jonne kannustus kuului selvästi.

Lantee kävi itsekin seuraamassa kahvakuulakilpailua omien kisojensa ohella. Hän piti usean lajin SM-viikkoa hyvänä ideana yleisön kannalta.

”Kahvakuulan kannustukset otti vain niin, että ne kannustavat nyt minua. Eivät ne olleet mitenkään häiriöksi, vaikka jousiammuntakilpailussa normaalisti ollaan hiljaa, kun joku ampuu.”

HS seurasi SM-viikolla millainen laji kahvakuula on kilpatasolla. Katso video osoitteessa HS.fi/hstv
Kimmo Penttinen
Anne Lantee oli monessa mukana Tampereen SM-viikossa.
Anne Lantee oli monessa mukana Tampereen SM-viikossa.
Kimmo Penttinen
Heli Laine vei nimiinsä kahvakuulakisan.
Heli Laine vei nimiinsä kahvakuulakisan.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!