Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ei enää ”suomalainen Jeesus-lapsi” – tässä Mikael Granlundin raivoa herättäneet tilastot

Urheilu
 
Brad Rempel / USA Today Sports
Mikael Granlund on tehnyt tällä kaudella vain viisi maalia. Kuva on Winnipeg-ottelusta 10. marraskuuta.
Mikael Granlund on tehnyt tällä kaudella vain viisi maalia. Kuva on Winnipeg-ottelusta 10. marraskuuta. Kuva: Brad Rempel / USA Today Sports

Minnesota Wildin Mikael Granlundia hehkutettiin vuonna 2011 MM-kisojen ilmaveivistä ja vuotta myöhemmin The State of Hockey News julkaisi kuvan, jossa lehti nimesi hänet uudeksi Jeesus-lapseksi.

Muutamassa vuodessa lempinimi Finnish Baby Jesus on kuitenkin vain haalea muisto, kun Granlund ei ole onnistunut johtamaan joukkuetta menestykseen. Minnesota-fanien kommenteissa keskushyökkääjä halutaan lähettää Siperiaan tai vaihtaa pariin pakettiin mailateippiä.

Kuluva kausi onkin ollut tilastojen valossa heikompi kuin pari edelliskautta. Granlund on saanut 55 ottelussa aikaiseksi vain pisteet 5+23, eli 0,51 pistettä ottelua kohti. Koko uralla lukema 213 ottelun jälkeen on 23+93, eli 0,54 pistettä ottelua kohti.

Viime kaudella pisteitä syntyi 0,57 ottelua kohti, ja kaudella 2013–14 lukema oli 0,65. Laskeva suunta on huolestuttava.

Joukkueensa hyökkääjistä eniten vastuuta saavien joukkoon kuuluva sentteri on tehnyt edellisten 36 ottelujen aikana vain kaksi maalia ja antanut 15 syöttöä. Kun joukkue on luisunut kahdeksan ottelun tappioputken myötä ulos pudotuspelipaikoilta, on kritiikin yltyminen väistämätöntä.

Granlund on laukonut selvästi edellisiä kausia enemmän, mutta onnistumisprosentti on NHL-uran heikoin, 4,9.

Plus-miinustilastossa Granlund on kymmenen maalin verran pakkasella, kun viime kauden lopuksi lukema oli +17. Aloituksia Granlund on kahminut samaan tahtiin kuin viime kaudellakin, eli 48,55-prosenttisesti.

Granlund ei toki oli tehottomuutensa kanssa yksin, sillä joukkueen ykköstykkeihin kuuluva Zach Parise on tehnyt edellisissä 13 pelissä tehot 1+2. Koko kaudelta on koossa 17 maalia ja 15 syöttöä.

Kapteeni Mikko Koivu on ollut joukkueen tehokkain, mutta viime pelit ovat olleet hänelläkin vaikeita. Koko kaudella on syntynyt tehot 11+26, mutta 18 edellisessä pelissä tehot näyttävät surkeita lukemia 1+4.

Seurajohdon lääke kurssin kääntämiseksi oli päävalmenta Mike Yeon erottaminen. Tilalle otettiin farmijoukkue Iowan päävalmentaja John Torchetti.

Kapteeni Koivu oli pahoillaan Yeon potkuista.

”Se yleensä kaatuu valmentajan niskaan, mutta me olemme kaikki vastuussa tästä. Jokainen huoneessa olija”, Koivu totesi Minnesota Star Tribune -lehdelle.

Minnesotan seuraava mahdollisuus kurssin kääntämiseen tulee tiistain vastaisena yönä, kun joukkue vierailee Vancouverissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!