Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Noora Räty selventää loukkaantumiskohua – ei ”nipouttaan” halunnut ottaa magneettikuvia

Urheilu
 
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Noora Räty on Naisleijonien ykkösvahti.
Noora Räty on Naisleijonien ykkösvahti. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Naisten jääkiekkomaajoukkueen maalivahti Noora Räty on kommentoinut uutisointia koskien hänen poissaoloaan maajoukkueen mukana Ruotsin-turnauksessa.

Yle uutisoi Rädyn unohtaneen ilmoittaa Naisleijonien päävalmentajalle Pasi Mustoselle loukkaantumistilanteensa muutoksesta.

Räty jäi turnauksesta sivuun loukkaantumisen takia, mutta pelasi kuitenkin Suomi-sarjaa perjantaina KJT:n maalilla.

”Kyse ei ole siitä, että olisin unohtanut pelaavani maajoukkueessa. Maajoukkueessa pelaaminen on kunnia asia ja tunnen olevani etuoikeutettu, aina kun saan pukea päälleni Leijonapaidan”; Räty aloittaa Facebook-kirjoituksensa.

Hän kertoo loukkaantuneensa tammikuun viimeisenä päivänä, ja lääkärin ilmoittaneen sisäsivusidevamman vaativan 2–3 viikon levon.

”Ei otettu magneettikuvia, koska en omaa nipouttani lähtenyt maksamaan omavastuuta, kun vaivan piti olla selvä. Olisi kuitenkin pitänyt, niin tältäkin väärinymmärrykseltä olisi silloin vältytty.”

Räty kertoo sopineensa maajoukkuevalmennuksen kanssa, että riskiä ei kannata tässä vaiheessa kautta ottaa.

”Olimme siis valmennuksen kanssa yhtä mieltä siitä, että mikäli pelaaja ei pysty antamaan itsestään 110% maajoukkueelle jokaisena hetkenä, niin tilalle on parempi ottaa terve pelaaja.”

Alkuperäinen diagnoosi oli kuitenkin väärä, ja asia selvisi Rädylle, kun hän hakeutui kipeän polven takia ortopedille 8. helmikuuta.

”Selvisi, että kyseessä ei ole sisäsivuside vaan sisäkierukka. Kuvat myös nyt otettu. Ohjeeksi sain, että voin pelata tuen/teipin ja kivun kanssa… jos sen vain kestän. Ja minähän kestän. Loppukausi siis mennään paskalla kierukalla.”

Räty kertoo harjoitelleensa lääkärikäynnin jälkeen kevyesti ja kokenut olevansa pelikunnossa perjantain peliä ajatellen.

”Ja jos olen pelikunnossa, niin olen velvoitettu pelaamaan ja auttamaan joukkuettani. KJT on työnantajani ja ei töistä kait olla ihan vain huvikseen poissa… ymmärtääkseni?”

”Siitä otan täysin syyt niskoilleni, että en informoinut maajoukkuevalmennusta muuttuneesta tilanteestani. Koska sain tietää pelaavani vasta torstaina illalla, aioin soittaa valmennukselle perjantaina päivällä. Kaiken härdellin keskellä se unohtui ja kun pääsin itse hallille ja muistin asian, niin Naisleijonat kamppailivat jo Venäjää vastaan Ruotsissa. Ja siitähän se soppa sitten syntyikin.”

”Lauantaina aamulla laitoin valmennukselle viestiä, että voinko soittaa ja selventää tilanteen, ettei tule enempää väärinkäsityksiä ja vastaukseksi sain, että kisavalinnat tehdään xx.2.2016 ja palataan asiaan ensi viikolla.”

Suomi voitti turnauksessa Saksan ja Venäjän mutta hävisi Ruotsille ja sijoittui toiseksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?