Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ydinvoimalaa Pyhäjoelle rakentava Rosatom ryhtyy jääkiekkoilun sponsoriksi Pohjois-Pohjanmaalla

Rosatom sponsoroi yhteensä viittä jääkiekkoseuraa Raahessa, Oulaisissa, Kalajoella ja Pyhäjoella.

Urheilu
 

Pohjois-Pohjanmaalle Pyhäjoelle ydinvoimalaa rakentava venäläinen Rosatom ryhtyy paikallisten jääkiekkoseurojen sponsoriksi.

Yhtiön sponsoroimat seurat ovat Pyhäjoen Joki-Kiekko, Kalajoen JHT, Oulaisten Kiekko-Haukat sekä raahelaiset Raahe-Kiekko ja Teräs-Kiekko. Seurojen ja Rosatomin väliset sopimukset yltävät kevääseen 2017 asti. Sposnsorisopimusten arvoa ei mainita.

Kalajoen JHT pelaa Suomen kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla eli Suomi-sarjassa. Kiekko-Haukat ja Raahe-Kiekko pelaavat sarjaporrasta alempana II-divisioonassa ja Jokikiekko ja Teräs-Kiekko III-divisioonassa.

”Jääkiekko on erittäin suosittu laji sekä Venäjällä että Suomessa – urheilun harrastaminen todella tuo meidät yhteen. Paikalliset jääkiekkoseurat tarjoavat nuorille mahdollisuuden urheilla, ja me mielellämme tuemme nuoria tässä”, Raos Project Oy:n toimitusjohtaja Vadim Ryabov sanoo yhtiön tiedotteessa.

Raos Project on Venäjän valtion omistaman Rusatom Energo International JSC:n tytäryhtiö ja Hanhikivi-1 -voimalan pääurakoitsija.

Yhteistyöllä seurojen kanssa Rosatom haluaa kehittää vuoropuhelua paikallisten yhteisöjen kanssa.

"Seuramme tekee mielellään yhteistyötä Rosatomin kanssa. Jääkiekko on tärkeä osa Pyhäjoen elämää. On mukavaa, että suuri yritys tukee meidän asukkaiden urheiluharrastusta”, Joki-Kiekon Jari Ukonsaari sanoo puolestaan yhtiön tiedotteessa.

Hanhikiven ydinvoimalan rakenuttaa Fennovoima Oy, jonka omistajia omat Voimaosakeyhtiö SF (66 prosenttia) ja Venäjän valtion ydinenergiayhtiön Rosatomin suomalainen tytäryhtiö RAOS Voima Oy 34 prosentin osuudellaan.

Myös Olkiluotoon kolmatta ydinreaktoriaan rakentava TVO on näkyvä jääkiekkoilun tukija. Yhtiö on Liigassa pelaavan Rauman Lukon pitkäaikainen iso sponsori.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?