Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valitus tuomiosta: Jää petti kaukalossa kesken ottelun, Jääkiekkoliitto sakotti joukkueita sopupelistä

Urheilu
 
Fakta

Nokia johti selvästi

 Erotuomaristo totesi

7. helmikuuta pelatussa Nokian Pyryn ja Joensuun Kiekkokoplan ottelussa jään pelikelvottomaksi ajassa 54.06.

  Noin 20 minuuttia kestäneen kunnostuksen jälkeen jää saatiin kohtuulliseen kuntoon. Joukkueiden mielestä se oli kuitenkin yhä turvaton pelattavaksi.

  Nokian Pyry johti ottelua jään rikkoutuessa 7–0.

Jääkiekkoliiton valitusvaliokunnalla on käsiteltävänään monimutkainen ja sekava tapaus miesten kolmanneksi korkeimmalta tasolta Suomi-sarjasta.

Liiton kilpailuvaliokunta määräsi Nokian Pyrylle ja joensuulaiselle Kiekkokoplalle tuhannen euron sakon ja menettämään lisäksi kolme sarjapistettä. Syynä oli joukkueiden 7. helmikuuta pelaama ottelu, joka päättyi Pyryn 7–0-voittoon.

Kilpailuvaliokunta katsoi joukkueiden rikkoneen pelin pääperiaatetta eri pyrkimystä parhaaseen urheilulliseen lopputulokseen. Lisäksi perusteluissa viitataan sopupeliin.

”Ottelun loppu oli pelkkää pelleilyä keskiympyrässä”, Kilpailuvaliokunnan puheenjohtaja Hannu Soro sanoo HS:lle. ”Ihan sirkusta koko homma.”

Viimeiset kuusi minuuttia kummankin joukkueen pelaajat seisoivat keskiympyrässä, eivätkä yrittäneet pelata lainkaan. Syynä oli se, että Pyryn kotihallin jäässä havaittiin ajassa 54.06 valtava railo, joka paljasti alta betonin.

Tuomaristo päätti lopettaa pelin tilanteessa 7–0 ja joukkueet poistuivat pukuhuoneisiin. Jään paikkaustoimenpiteiden ja konsultoituaan liiton kilpailupäällikköä Pirkka Antilaa erotuomari katsoi, että peli pelataan loppuun.

Joukkueet olivat kuitenkin turvallisuussyistä haluttomia jatkamaan. Ratkaisuksi tuli, että pelaajat odottivat keskiympyrässä peliajan kulumista loppuun.

”Toivottavasti vastaavia tapauksia ei tule. Muistutamme, että ottelut eivät voi näin mennä”, Soro sanoo.

Tuhannen euron sakko on suurin mahdollinen rangaistus Suomi-sarjan joukkueelle. Yhtenä perusteluna kovalle tuomiolle oli nimenomaan viittaus sopupeliin. Ottelu ei Soron mukaan ollut vedonlyöntikohteena.

”Mutta se olisi voinut olla”, hän sanoo.

Soron mukaan paras ratkaisu olisi ollut lopettaa peli kesken, kun jää havaittiin pelikelvottomaksi, ja antaa kilpailuvaliokunnan tehdä päätöksensä tältä pohjalta. Hän kritisoi joukkueiden ja erotuomarin toimintaa.

Soro myös myöntää, että turvallisuuden kannalta peli hoidettiin nytkin ”aivan ok”.

”Mutta jääkiekon maine ja urheilullisuus eivät kestä, että peli laitetaan leikiksi.”

Nokian Pyry ja Kiekkokopla valittivat yhdessä kilpailuvaliokunnan päätöksestä.

Kiekkokoplan manageri Jaakko Lipponen toivoo, että rangaistus kevenee valitusvaliokunnassa. Lipposen mukaan joukkueet toimivat erotuomarin ohjeiden mukaan. Ja tuhat euroa on iso raha köyhälle seuralle.

”Ei sitä rahaa lähde mielellään kauden lopussa sponsoreilta kyselemään.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!