Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jää petti kaukalossa, Jääkiekkoliitto tuomitsi joukkueet sakkoihin sopupelaamisesta

Urheilu
 

Jääkiekkoliiton valitusvaliokunnalla on käsiteltävänään moninmutkainen ja omituinenkin tapaus miesten kolmanneksi korkaimmalta sarjatasolta Suomi-sarjasta.

Kilpailuvaltiokunta määräsi Nokian Pyryn ja joensuulaisen Kiekkokoplan maksamaan kumpikin tuhannen euron sakon ja menettämään lisäksi kolme sarjapistettä.

Syynä oli joukkueiden 7. helmikuuta pelaama ottelu, joka päättyi Pyryn 7–0-voittoon. Kilpailuvaliokunta katsoi joukkueiden rikkoneen pelin pääperiaatetta eri pyrkimystä parhaaseen urheilulliseen lopputulokseen.

”Tilanteen voi myös tulkita ottelun lopputuloksen sopimiseksi kun kumpikaan joukkue ei lainkaan pyri maalintekoon”, Kilpailuvaliokunta toteaa päätöksessän.

”Ottelun loppu oli pelkkää pelleily keskiympyrässä”, Kilpailuvaliokunnan puheenjohtaja Hannu Soro HS:lle. ”Ihan sirkus koko homma.”

”Kyseessä on kuitenkin toiseksi korkein Jääkiekkoliiton sarja. Ei sitä voi leikiksi laittaa.”

Viimeiset kuusi minuuttia kummankin joukkueen pelaajat seisoivat keskiympyrässä, eivätkä yrittäneet lainkaan pelata. Syynä oli se, että Nokian Pyryn kotihallin jäässä havaittiin ajassa 54.06 valtava railo, joka paljasti betonin.

Tuomaristo päätti lopettaa pelin tilanteessa 7–0 ja joukkueet poistuivat pukuhuoneisiin. Jään paikkaustoimenpiteiden ja konsoltoituaan liiton kilpailupäällikköä Pirkka Antilaa erotuomari katsoi, että peli pelataan loppuun.

Joukkueet olivat kuitenkin turvallisuussyistä haluttomia pelaamaan. Niinpä pelaajat seisoivat viimeiset kuusi minuuttia keskiympyrässä tekemättä mitään ja odottivat pelin kulumista loppuun.

”Toivottavasti vastaavia tapauksia ei tule. Muistutamme, että ottelut eivät voi näin mennä.”

Soron mukaan tuhannen euron sakko tulee myös halvemmaksi kuin ottelun pelaaminen uudelleen.

Tuhannen euron sakko on maksimirangaistus Suomi-sarjan joukkueelle. Yhtenä perusteluna kovalle tuomiolle oli nimenomaan viittaus sopupeliin ja ottelun manipulointiin.

Soron mukaan oli onni, että ottelun ei ollut vedonlyöntikohteena.

”Mutta se olisi voinut olla.”

Soron mukaan paras ratkaisu olisi ollut lopettaa peli kesken, kun jää havaittin pelikelvottomaksi, ja antaa kilpailuvaliokunnan tehdä päätöksensä tältä pohjalta.

Soro myöntää, että turvallisuuden kannalta peli hoidettiin loppuun nytkin ”aivan ok”. Hän kuitenkin pelkää, että ratkaisusta tulee, jos siihen ei puututa.

”Jääkiekon mainen ja urheilullisuus eivät, kestä peli laitetaan leikiksi.”

Kiekkokoplan manageri Jaakko Lipponen toivoo, että rangaistus kevenee valitusvaliokunnassa. Liposen mukaan joukkueet toimivat erotuomarin ohjeiden mukaan ja tuhat euroa on iso raha köyhälle seuralle maksettavaksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!