Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Robin Hull teki historiaa snookerissa

Suomalainen voitti uransa ensimmäisen ammattilaistittelin

Urheilu
 
Peter Cziborra / Reuters
Robin Hull juhli turnausvoittoa Readingissa.
Robin Hull juhli turnausvoittoa Readingissa. Kuva: Peter Cziborra / Reuters

Suomen snookerykkönen Robin Hull voitti myöhään sunnuntaina ensimmäisen ammattilaisturnauksensa Englannin Readingissa. Kyseessä on ensimmäinen suomalaisen voittama ammattilaistitteli snookerissa.

Maailmanlistalla sijalla 56 oleva Hull, 41, valloitti Coral Shoot Out -turnauksen ykköstilan jännittävien vaiheiden jälkeen. Finaalissa kaatui maailmanlistalla sijalla 28 oleva nouseva tähti, Belgian Luca Brecel lukemin 50–36. Finaalin ratkaisi Brecelin epäonnistuminen ratkaisevalla hetkellä punaisen pussituksessa.

”Luulin mahdollisuuteni menneen viimeisessä framessa. Jokainen ottelu on kuin kolikonheittoa, ja olin erittäin onnekas”, Hull kommentoi Worldsnooker.comin haastattelussa.

Shoot out poikkeaa pelimuotona perinteisestä snookerista nopeutensa takia. Peliaika on kymmenen minuuttia. Pelaajilla on ensimmäisen viiden minuutin aikana vain 15 sekuntia aikaa lyöntiin. Toisella viisiminuuttisella lyöntiaikaa on vain kymmenen sekuntia.

Hull oli kuudes peräkkäinen turnausvoittaja, joka tuli maailmanlistan 16 parhaan ulkopuolelta. Hän kaatoi matkalla turnausvoittoon muun muassa yhden kisan ennakkosuosikeista, Judd Trumpin sekä kaksinkertaisen maailmanmestarin Mark Williamsin.

Turnausvoitto lihotti Hullin tiliä 32 000 punnalla eli noin 41 500 eurolla.

”Raha auttaa, koska sen avulla voin jatkaa pelaamista. Nautin kilpailemisesta, erityisesti tällaisessa ilmapiirissä. Tuntuu etuoikeutetulta saada tästä palkkaa. Olen hermoillut täällä kaksi päivää, mutta lopulta voitin tämän, mikä antaa minulle rutkasti itseluottamusta.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!