Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Olympiakomitean taloustarkastus osoittautui työlääksi

Taloustarkastuksen taustalla on opetus- ja kulttuuriministeriön päätös tehostaa järjestöille maksettujen tukien valvontaa.

Urheilu
 

Olympiakomiteassa tehdyn taloustarkastuksen loppuraportti julkaistaan todennäköisesti vasta huhtikuussa. HS:n tietojen mukaan taloustarkastus on osoittautunut työlääksi ja monimutkaiseksi kokonaisuudeksi.

Taloustarkastuksen taustalla on opetus- ja kulttuuriministeriön päätös tehostaa järjestöille maksettujen tukien valvontaa. Tarkastuksessa tutkitaan pääasiassa, onko Olympiakomitea käyttänyt saamansa tuet niihin tarkoituksiin kuin ne ovat myönnetty.

Olympiakomitea on yksi urheilun suurimpia tuen saajia. Viime vuonna Olympiakomitea sai valtion toiminta-avustusta 1,3 miljoonaa euroa. Suurin urheilun ja liikunnan tuensaajista on Valo, joka sai viime vuonna 4,8 miljoonaa euroa.

Järjestöt ovat suunnitelleet yhdistymistä ja niillä on jo nyt yhteisenä pääsihteerinä Teemu Japisson ja puheenjohtajana Risto Nieminen.

Lajiliitoista miljoonaluokkaan yltävät Palloliitto, Suomen voimisteluliitto, Jääkiekkoliitto, Hiihtoliitto ja Suomen urheiluliitto.

Urheilun valtiolta saamien tukien käytön valvonta on ollut aiemmin lepsua. Valtiontalouden tarkastusvirasto kehotti vuonna 2012 selvityksessään opetus- ja kulttuuriministeriötä terävöittämään tarkastustoimintaansa.

Valtion liikuntaneuvosto totesi puolestaan viime vuonna ”Valtionhallinto liikunnan edistäjänä” -raportissa, että opetusministeriön jakamien avustusten seuranta on ollut puutteellisella tasolla. Nyt tukien seuranta tiukentuu käytännössä.

Opetusministeriö pohtii taloustarkastuksen ulottamisen ainakin muihin isoihin urheilujärjestöihin, mutta tällä hetkellä muita tarkastuksia ei ole menossa.

HS uutisoi taloustarkastuksen aloittamisesta tammikuussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!