Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Isä epäilee poikansa saaneen syövän keinonurmen kumirouheesta Englannissa: ”Nieli sitä suuria määriä”

Englannin jalkapalloliitto kieltää terveyshaitat.

Urheilu
 
Juha Metso
Myös Sonera-stadionilla Helsingissä pelataan keinonurmella. Kuva vuoden 2015 keväältä.
Myös Sonera-stadionilla Helsingissä pelataan keinonurmella. Kuva vuoden 2015 keväältä. Kuva: Juha Metso

Englannin jalkapalloliitto on joutunut vastaamaan yllättäviin syytöksiin, kun syöpään sairastuneen pelaajan isä katsoo niin sanottujen kolmannen sukupolven tekonurmikentillä käytettävän kumirouheen olevan osatekijä sairastumisessa.

Iso-Britannian julkisen terveydenhuollon johtajana työskennellyt Nigel Maguire kertoo BBC:lle 18-vuotiaan poikansa Lewisin sairastuneen Hodgkinin lymfoomaan.

”Lewis harjoitteli kumirouheisella keinonurmella kerran tai kaksi viikossa neljän tai viiden vuoden ajan. Hän kertoi minulle nielleensä sitä (kumirouhetta) suuria määriä. Sitä meni hänen silmiinsä, naarmuhin ja haavoihin”, Maguire kertoo.

”Teollisuus sanoo, että kaikki on täysin kunnossa. He kertovat tehneensä tutkimukset rouheesta irtoavien päästöjen ja kaasujen suhteen. Se asia on kunnossa. Mitään tutkimusta ei kuitenkaan ole olemassa siitä, etteikö kumirouheen nielemisellä tai sen hieroutumisella haavoihin olisi vaikutusta.”

”Yhdysvalloissa on käynnistetty tutkimus mahdollisten terveyshaittojen kartoittamiseksi. Haluaisin Iso-Britannian tekevän samanlaisen tutkimuksen ja perehtyvän saatavilla olevaan aineistoon vaikutusten selvittämiseksi.”

Englannin jalkapalloliitto ilmoittaa, että kolmannen sukupolven keinonurmikentät eivät ole terveysriski.

”Lukuisat tieteelliset tutkimukset eri puolella maapalloa ovat kaikki osoittaneet kumirouheen turvallisuuden terveydelle”, liiton tiedotteessa todetaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?