Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Platini istui tuntikausia kuultavana

Urheilu
 
Lähteet: Reuters AFP
ARND WIEGMANN / Reuters
Michel Platini vastasi toimittajien kysymyksiin ennen menoaan Fifan valituskomitean kuultavaksi.
Michel Platini vastasi toimittajien kysymyksiin ennen menoaan Fifan valituskomitean kuultavaksi. Kuva: ARND WIEGMANN / Reuters

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa valitsee uuden puheenjohtajan ensi viikon perjantaina Sveitsin Zürichissä järjestettävässä ylimääräisessä kongressissa.

Fifan jäsenliitot valitsevat seuraajan 79-vuotiaalle Sepp Blatterille, joka on johtanut liittoa vuodesta 1998, mutta ilmoitti eroavansa tehtävästä kesäkuussa vain muutamia päiviä uudelleenvalintansa jälkeen. Eron syynä oli Fifan ylintä johtoa ravistellut korruptioskandaali.

Blatterin seuraajasuosikkina pidettiin Euroopan jalkapalloliiton puheenjohtajaa Michel Platinia. Platini ei ole kuitenkaan mukana vaalissa, sillä hän on saanut Blatterin tapaan tuomion korruptiosta.

Maanantaina Platini oli Fifan valituskomitean kuultavana. Platini valittaa Fifan eettisen komitean hänelle langettamasta kahdeksan vuoden toimintakiellosta.

Platinin kuuleminen kesti peräti kahdeksan ja puoli tuntia. Platini sanoi olevansa onnellinen siitä miten kuuleminen sujui.

”Kuuleminen oli hyvä, ja sitä johti ystävälliset ihmiset. Minua kuulivat jalkapalloperheeseen kuuluvat ihmiset. Nyt katsotaan miten käy”, hän totesi.

Platinin ja Blatterin toimintakiellon syynä on Blatterin Fifan kassasta 1,8 miljoonan euron palkkio vuonna 2011. Kaksikon selityksen mukaan kyseessä oli suullisesti sovittu maksu yhdeksän vuotta aiemmin tehdystä työstä.

Maanantaina Platini toi todistajaksi suullisesta sopimuksesta Ranskan vuoden 2016 EM-kisojen puheenjohtajan Jacques Lambertin ja Urfan entisen varapuheenjohtajan, espanjalaisen Angel Maria Villar Llonan.

Platini sanoi toimittajalle, että että ei taistele enää tulevaisuutensa vaan oikeudenmukaisuuden puolesta.

”Jos tuntisin itseni syylliseksi, olisin paennut Siperiaan piiloon häpeältä.”

Platini vakuutti myös voivansa hyvin.

”Elämässäni on ollut pahempiakin asioita.”

Tiistaina valituskomitea kuulee Blatteria. Jos Blatterin ja Platinin valitus ei menesty, heidän uskotaan vievän toimintakieltonsa urheilun välitystuomioistuimen CAS:n käsiteltäväksi.

Platini boikotoi joulukuussa Fifan eettisen komitean kuulemista, koska hän katsoi tuomionsa olleen ennalta päätetty.

Blatterin paikkaa tavoittelevat kymmenen päivän päästä pidettävässä vaalissa Uefan pääsihteeri Gianni Infantino, Jordanian prinssi Ali Bin al-Hussein, Fifan entinen virkailija, ranskalainen Jerome Champagne, Aasian jalkapalloliiton puheenjohtaja, šeikki Salman Bin Ebrahim al-Khalifa ja eteläafrikkalainen liikemies Tokyo Sexwale.

Vaalin ennakkosuosikkeina pidetään Infantinoa ja šeikki al-Khalifaa.

Infantinoa tukevat monet eurooppalaiset jalkapalloliitot Pohjoismaiden liitot ja Suomi mukaan lukien.

 

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?