Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ampumahiihdossa uusi dopingepäily – Sotšin dopingnäytteiden uudelleen testaamisesta ei suunnitelmia

Urheilu
 

Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU ei testaa Sotšin olympialaisten dopingnäytteitä uudelleen.

IBU:n varapuheenjohtaja James Carrabre kertoi aiemmin tällä viikolla, että liitto aloittaisi näytteiden uudelleentestaukset Venäjän dopingvalvontaan liitettyjen ongelmien takia.

IBU:n puheenjohtajan Anders Bessebergin mukaan IBU ei voi kuitenkaan tutkia näytteitä, koska olympialaisissa testauksesta vastaa Maailman antidopingtoimisto Wada ja Kansainvälinen olympiakomitea KOK, ei IBU.

Lajiliitot puolestaan vastaavat testaustoiminnasta olympialaisten ulkopuolella.

”Voimme pyytää KOK:ta ja Wadaa testaamaan näytteet uudelleen. Tällaista keskustelua ei kuitenkaan ole käyty”, Besseberg sanoi uutistoimisto Reutersille.

Carrabre ei ole keskustellut asiasta Bessebergin kanssa. Bessberg sanoi ainakin tukevansa ajatusta uudelleen testaamisesta, jos asia tulee esiin.

Besseberg sanoo IBU:n oman testaustoiminnan olevan vankalla pohjalla. Hänen mukaansa ampumahiihtäjiä testataan ”päivin ja öin”.

”Ei ole salaisuus, että pääosa kärynneistä ampumahiihtäjistä tulee Itä-Euroopasta, mutta ei pelkästään Venäjältä.”

Tällä kaudella dopingista on epäiltynä jo kaksi ampumahiihtäjää. Ukrainalaisen Olga Abramovan tammikuussa antamasta näytteestä löytyi kiellettyä meldoniumia. Abramova ei ole vaatinut B-näytteen tutkimista.

Myös toinen urheilija on asetettu väliaikaiseen kilpailukieltoon dopingepäilyn takia. Hänen nimeään ei ole julkaistu. Dopingista epäilty urheilija oli antanut dopingnäytteensä maailmancupia alemmalla sarjatasolla IBU-cupissa tammikuussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!