Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäläispelaaja esitteli Istanbulissa Putinia ylistävää paitaa, kiistää provosoineensa

Moskovan Lokomotivin Dmitri Tarasovia uhkaa nyt pitkä pelikielto, sillä poliittiset, uskonnolliset ja ideologiset viestit ovat jalkapallossa tiukasti kiellettyjä.

Urheilu
 
MURAD SEZER / Reuters
Dmitri Tarasov esitteli Putin-paitaansa keskiviikkona Istanbulissa Fenerbahcea vastaan pelatussa vierasottelussa.
Dmitri Tarasov esitteli Putin-paitaansa keskiviikkona Istanbulissa Fenerbahcea vastaan pelatussa vierasottelussa. Kuva: MURAD SEZER / Reuters

Moskovan Lokomotivin keskikenttäpelaajaa Dmitri Tarasovia kiistää halunneensa loukata ketään Putin-paidallaan.

Tarasov esitteli tiistaina Istanbulissa Fenerbachea vastaan pelatussa ottelussa t-paitaa, joka ylisti Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia.

Fenerbache voitti ottelun 2–0. Erotuomarin vihellettyä ottelun päättyneeksi Tarasov riisui pelipaitansa, jonka alta paljastui Putin-paita. Putinin kuvan alla luki ”kaikkien ystävällisin presidentti.”

Tarasovia uhkaa nyt pitkä pelikielto, sillä poliittiset, uskonnolliset ja ideologiset viestit ovat jalkapallossa tiukasti kiellettyjä.

Lisäksi Turkin ja Venäjän suhteet ovat olleet kireät sen jälkeen, kun Turkki ampui venäläishävittäjän alas Syyrian rajan lähellä marraskuussa. Turkin mukaan venäläiskone loukkasi sen ilmatilaa, Venäjä kiisti väitteen.

Venäläisen uutistoimiston RIA Novostin haastatteleman ”Euroopan jalkapalloliiton Uefan lähteen” mukaan Tarasovia uhkaa jopa kymmenen ottelun pelikielto. Myös Lokomotiv voi saada rangaistuksen.

Venäjän alahuoneen duuman varapuheenjohtaja ja Venäjän jalkapalloliiton hallituksen Igor Lebedev tuomitsi tiukasti Tarasovin teon.

”Se oli typerä ele. Kunnioitan Tarasovia jalkapalloilijana, mutta tämän kaltainen toiminta on anteeksiantamatonta. Isänmaallisuutta ei näytettä t-paidoissa tai kuvissa”, Lebedev totesi.

Lebedevin mukaan oikea tapa osoittaa isänmaallisuutta olisi ollut voittaa Fenerbahce 3–0.

”Silloin fanit olisivat kantaneet hänet stadionilta Moskovaan.”

Presidentti Putinin tiedottaja Dmitri Peskov ei puolestaan ottanut kantaa Tarasovin tekoon.

”En mielelläni kommentoisi jalkapalloasioita”, hän sanoi uutistoimisto Tassin mukaan.

Tarasov puolestaan sanoi olevansa valmis tukemaan Putinia missä vain. Turkin mediassa häntä syytettiin provokaatiosta. Tarasov kiisti tämän.

”En halunnut loukata tai provosoida ketään.”

Fenerbachen ja Lokomotivin ottelussa oli erittäin tiukat turvatoimet. Uutistoimisto Tassin mukaan fanien välillä oli vain yksi yhteenotto. Uutistoimiston mukaan Turkin poliisi puuttui nopeasti tilanteeseen, kun turkkilaiset heittivät tavaroilla Lokomotivin kannattajia kuljettanutta bussia.

Fenerbache ja Lokomotiv pelaavat paikasta 16 parhaan joukkueen joukkoon Eurooppa-liigassa. Ottelunparin toinen osa pelataan Moskovassa 25. helmikuuta. Tarasov on poissa ottelusta varmuudella varoitustilin täyttmisen takia.

Tiistaina Fenerbachen molemmat maalit teki brasilialainen keskikenttämies Souza.

Lähteet: AFP, Tass

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!