Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HIFK:n Yohann Auvitu nautiskeli JYPiä vastaan

Puolustajat viimeistelivät kolme helsinkiläisten maalia

Urheilu
 
Pasi Hautala
Huippuhetket: JYP - HIFK
Huippuhetket: JYP - HIFK
Sarjan piikkipaikalla majaileva HIFK haki kliinisellä esityksellä pisteet Jyväskylästä. Helsinkiläiset tekivät ennen ottelun puoliväliä kolme maalia ja keskittyivät lopun tiukkaan puolustuspeliin. HIFK:n tehokkain pelaaja oli Yohann Auvitu, joka rokotti entistä seuraansa tehoilla 1+2.

JYP–HIFK 1–4

Jyväskylä. HIFK pudotti yhden uhkaajan kyydistä, mitä tulee liigan runkosarjan voittamiseen. JYP olisi voitolla hilautunut viiden pisteen päähän, mutta todellista uhkaa isännät loivat vain ensimmäisen kymmenen minuutin verran.

”Ensimäisen erän alku oli aikamoista salamointia JYPiltä. Kestimme sen ja saimme oman pelimme käyntiin”, sanoi 1+2 tehoillut liukas puolustaja Yohann Auvitu.

Ranskalainen rikkoi samalla liigan yhden kauden piste-ennätyksensä. Edellinen ennätys oli 16 pistettä. Kun runkosarjaa on vielä runsaasti tahkottavana, on Auvitulla jo 18 tehopinnaa.

”Voitto tässä hallissa on minulle erityisen tärkeä asia. Tännehän tulin aikoinaan Ranskasta juniorina ja pelasin vuosia Jyväskylässä”, totesi Auvitu leveän hymyn kera.

Ilta oli paitsi maajoukkuekomennukselta palanneen maalivahti Ville Husson juhlaa myös IFK:n pakkien tehoilta. Yhtä lukuun ottamatta kaikki maalit merkittiin puolustajien tiliin.

Kakkosketjun laiturin Joonas Raskin rebound-maali oli ainoa ei-puolustajan iskemä kassi. JYPin maalivahti Tuomas Tarkki torjui Auvitun vedon eteensä.

”Erityisen iloinen olen Matt Generousin maalista. Olihan se Mattin kauden ensimmäinen.”

Siihenkin Auvitu teki pohjat. Kova veto siniseltä, Generous liukui Tarkin eteen ja ison miehen varusteista kiekko pyörähti verkkoon.

”En minä kyllä nähnyt, että Matt sinne maalille menee.”

Ei mikään ihme, ettei Auvitu tuota liikettä nähnyt. Harvoin Generousia nähdään hyökkäyksen kärjessä.

”Kolme maalia meidän pakeilta? Puolustajat ovat osa peliä, ja jos joskus peli pitää voittaa puolustajien tehoilla niin mikseipä sitten niin”, mietiskeli Yohann Auvitu.

Auvitu päätti nautiskelunsa laittamalla viimeisellä minuutilla kiekon tyhjään JYPin maaliin. Puolustajan mainio luistelutaito näkyi tuossakin tilanteessa. Turha oli JYPin pelaajien yrittää polkea vikkelää ranskalaista tilanteessa kiinni.

Juha Sorri
Yohann Auvitu teki tyhjään maaliin HIFK:n viimeisen osuman.
Yohann Auvitu teki tyhjään maaliin HIFK:n viimeisen osuman.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!