Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Harkimo halutaan syrjään Jokereista

Urheilusanomien mukaan korvaajaksi on kaavailtu Salonojaa

Urheilu
 
Terhi Ylimäinen
Harry Harkimo ja Jokerien toinen pääomistaja Roman Rotenberg vuonna 2013.
Harry Harkimo ja Jokerien toinen pääomistaja Roman Rotenberg vuonna 2013. Kuva: Terhi Ylimäinen

KHL-seura Jokereille etsitään uutta pääomistaja, kertoo Urheilusanomat.

Lehden tietojen mukaan Jokereista 49 prosenttia omistavan ja Hartwall-areenan kokonaan omistava venäläis-suomalainen ryhmittymä haluaisi Jokerien pääomistajan Harry Harkimon syrjään. Harkimo omistaa Jokereista 51 prosenttia. Urheilusanomien mukaan muut omistajat pitävät Harkimoa Jokerien kehityksen jarruna.

Jokerit on mukana KHL-liigassa toista kauttaan. Urheilullisesti Jokerien pelit ovat sujuneet erinomaisesti, ja yleisöä on riittänyt. Tälläkin kaudella Jokerit kerää runkosarjassa 300 000 katsojaa.

Urheilusanomien mukaan Harkimon korvaajaksi on kaavailtu Espoon Bluesin entistä omistajaa Jussi Salonojaa. Lehden tietojen mukaan Salonojaa on kaavailtu mukaan sijoittajaryhmään, joka tulisi Hartwall-areenan omistavan Arena Eventsin omistajiksi. Myöhemmin yhtiö voisi ottaa myös Jokerien KHL-seuran haltuunsa.

Salonoja sanoo Urheilusanomille, että KHL:n seuran omistaminen on ollut yksi hänen tavoitteistaan.

”Mikäli eteeni tulisi tilanne, että minulta kysyttäisiin halukkuutta lähteä Jokerien tai Hartwall Arenan osaomistajaksi, olisin ehdottomasti kiinnostunut. Tällä tietoa asia tuskin jäisi minusta kiinni”, Salonoja sanoi Urheilusanomille.

Myös Teemu Selänteelle olisi suunniteltu lehden mukaan suurta roolia Jokerien taustavoimana ja keulakuvana.

Urheilusanomien mukaan Harkimon syrjään kampeamisen taustalla ovat Jokerien odotettua suuremmat taloudelliset tappiot, tulehtuneet henkilösuhteet ja seuran taustavaikuttajiin kohdistetut talouspakotteet.

HS ei tavoittanut Harkimoa, Salonojaa tai Rotenbergiä torstaina. Urheilusanomille Harkimo sanoi, että ei olisi luopumassa Jokereista.

Twitter-viestissään Harkimo kirjoitti jutun olevan ”täyttä soopaa”.

Harry Harkimo myi kesäkuussa 2013 Hartwall-areenan venäläis-suomalaisille miljardööreille, Gennadi Timtšenkolle ja Rotenbergin suvulle. Myöhemmin samana vuonna Harkimo myi 49 prosenttia Jokereista Hartwall-areenan omistajille.

Yhdysvaltain ja EU:n pakotelistoilla joutuneet Boris ja Arkadi Rotenberg luopuivat lokakuussa 2014 omistuksistaan Jokereissa ja Hartwall-areenassa. Samalla venäläis-suomalainen oligarkki Gennadi Timtšenko jättäytyi yhtiöineen Hartwall-areenan vähemmistöomistajaksi. Hartwall-areenan ja Jokerien uudeksi omistajaksi tuli Boris Rotenbergin poika Roman Rotenberg, 33.

Heinäkuussa myös Roman Rotenberg joutui Yhdysvaltain pakotelistalle. EU:n pakotelistalla hän ei ole.

Teemu Selänne ja Roman Rotenberg julkistivat kaksi vuotta sitten suunnitelman jääkiekon harjoituskeskuksen rakentamisesta Kirkkonummelle. Suunnitelma on kuitenkin yhä auki.

Salonoja kertoi Ilta-Sanomissa vuonna 2013 neuvotelleensa Bluesin myymisestä samoille ostajille kuin Harkimo myi Jokerit. Salonojan mukaan Jääkiekkoliitto esti puheenjohtaja Kalervo Kummolan johdolla hankkeen toteutumisen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!