Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Auvitu nautiskeli JYPiä vastaan

Ranskalainen rikkoi yhden kauden piste-ennätyksensä Liigassa

Urheilu
 
Pasi Hautala
Juha Sorri
Yohann Auvitu viimeisteli ottelun loppuluvut.
Yohann Auvitu viimeisteli ottelun loppuluvut. Kuva: Juha Sorri

JYP 1

HIFK 4

Jyväskylä

HIFK pudotti yhden uhkaajan kyydistä Liigan runkosarjan voittamisen kannalta. JYP olisi voitolla hilautunut viiden pisteen päähän, mutta todellista uhkaa isännät loivat vain ensimmäisen kymmenen minuutin verran.

”Ensimmäisen erän alku oli aikamoista salamointia JYPiltä. Kestimme sen ja saimme oman pelimme käyntiin”, sanoi 1+2 tehoillut liukas puolustaja Yohann Auvitu.

Ranskalainen rikkoi samalla Liigan yhden kauden piste-ennätyksensä. Edellinen ennätys oli 16 pistettä, ja nyt kun runkosarjaa on vielä runsaasti tahkottavana, on Auvitulla jo 18 tehopinnaa.

”Voitto tässä hallissa on minulle erityisen tärkeä asia. Tännehän tulin aikoinaan Ranskasta juniorina ja pelasin vuosia Jyväskylässä”, totesi Auvitu leveän hymyn kera.

Ilta oli paitsi maajoukkuekomennukselta palanneen maalivahti Ville Husson juhlaa, niin myös IFK:n pakkien tehoilta. Yhtä lukuun ottamatta kaikki maalit merkittiin puolustajien tiliin. Kakkosketjun laiturin Joonas Raskin rebound-maali oli ainoa ei-puolustajan iskemä kassi. JYPin maalivahti Tuomas Tarkki torjui Auvitun vedon eteensä.

”Erityisen iloinen olen Matt Generousin maalista. Olhan se Mattin kauden ensimmäinen.”

Siihenkin Auvitu teki pohjat. Kova veto siniseltä, Generous liukui Tarkin eteen ja ison miehen varusteista kiekko pyörähti verkkoon.

”En minä kyllä nähnyt, että Matt sinne maalille menee.” Ei mikään ihme, ettei Auvitu tuota liikettä nähnyt. Harvoin Generousia nähdään hyökkäyksen kärjessä.

”Kolme maalia meidän pakeilta? Puolustajat ovat osa peliä, ja jos joskus peli pitää voittaa puolustajien tehoilla, niin mikseipä sitten niin”, mietiskeli Yohann Auvitu.

Auvitu päätti nautiskelunsa sijoittamalla viimeisellä minuutilla kiekon tyhjään JYPin maaliin. Puolustajan mainio luistelutaito näkyi tuossakin tilanteessa. Turha oli JYPin pelaajien yrittää polkea vikkelää ranskalaista tilanteessa kiinni.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?