Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Talousvaikeuksissa painiva Blues saanut kerättyä jo yli 170 000 euroa

Urheilu
 
Juhani Niiranen / HS
Kannattajat ovat jaksaneet tukea Bluesia vaikeuksien keskellä.
Kannattajat ovat jaksaneet tukea Bluesia vaikeuksien keskellä. Kuva: Juhani Niiranen / HS

Suurissa talousvaikeuksissa painiva jääkiekkoseura Espoo Bluesin taustayhtiö Jääkiekko Espoo Oy on saanut hyvän alun joukkorahoitusannille.

Runsaan vuorokauden avoinna ollut anti oli torstai-iltapäivään kello 14:ään mennessä kerännyt jo lähes 173 000 euroa. Yhteensä 56 sijoitusta on tuottanut 35 prosenttia vähimmäistavoitteesta, eli 500 000 eurosta. Yhden osakkeen hinta on 17 euroa, mutta vähimmäissijoitus on 170 euroa, eli kymmenen osaketta.

Jääkiekko Espoo Oy pyrkii velkasaneeraukseen, mutta Espoon käräjäoikeus ei ole vielä tehnyt päätöstä, hyväksytäänkö hakemus. Joukkorahoituksen toteuttavan Invesdorin sivuilla on varoitus liittyen Bluesin epävakaaseen tilanteeseen.

”Sijoitukseen liittyy tavanomaista suurempi riski varojen menettämisestä, koska yhtiö on maksukyvytön. Yhtiö on hakeutunut yrityssaneeraukseen, mutta siihen pääseminen ei ole varmaa. Osakeanti on ehdollinen saneerausohjelman vahvistamiselle”, Invesdorin sivuilla kerrotaan.

”Jos yhtiö ei pääse yrityssaneeraukseen eikä pysty muuten suoriutumaan veloistaan, joutuu se konkurssiin eikä anti toteudu. Jos ohjelma vahvistetaan, siirretään varat yhtiölle ja sijoittajista tulee sen osakkeenomistajia. Jos ohjelmaa ei vahvisteta, palauttaa Invesdor sijoittajien varat.

Lopuksi varoitetaan vielä, että velkasaneerauksen vahvistamisen jälkeenkin yhtiö voi ajautua konkurssiin.

”Konkurssissa osakkeenomistajat menettävät yleensä omistuksensa kokonaan.”

Joukkorahoitusanti päättyy 15. maaliskuuta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?