Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

IAAF uhkaa sulkea Kenian olympialaisista

Seb Coe: Muutama maa aiheuttaa suurta haittaa yleisurheilun maineelle.

Urheilu
 
MICHAEL DALDER / Reuters
Dopingsotkut pitävät Sebastian Coen kiireisenä.
Dopingsotkut pitävät Sebastian Coen kiireisenä. Kuva: MICHAEL DALDER / Reuters

Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n puheenjohtaja Sebastian Coe on valmis sulkemaan Kenian yleisurheilijat ulos Rio de Janeiron ensi kesän olympialaisista, jos maan urheiluliito ei täytä Maailman Antidopingotoimiston Wadan vaatimuksia.

Kenian yleisurheiluliitto ei pystynyt viime viikon määräaikaan mennessä esittelemään Wadalle toimenpiteensä maassa vellovan dopingongelman kitkemiseksi.

”Tiedostamme, että muutama maa aiheuttaa suhteettoman suurta haittaa lajin maineelle, ja meidän täytyy olla aloitteellisempia” Coe totesi BT Sportille.

”Jos se tarkoittaa maiden sulkemista MM-kisoista tai olympialaisista, sitten teemme sen.”

Viime vuosina kymmenen kenialaista urheilijaa on jäänyt kiinni kiellettyjen aineiden käytöstä. Useita urheilupäättäjiä epäillään puolestaan korruptiosta, yleisurheiluliiton toimitusjohtaja Isaac Mwangi mukaan lukien.

Kenian lisäksi Venäjä on aiheuttanut harmaita hiuksia IAAF:n puheenjohtajalle. Maassa paljastui laaja valtiojohtoinen dopingohjelma, ja yleisurheilijat suljettiin kansainvälisestä yleisurheilusta. Venäjä yrittää osoittaa tarpeeksi merkittäviä muutoksia, jotta se pääsisi osallistumaan Rion kisoihin.

”Kun katsoo edellisen puolen vuoden aikana paljastunutta kauhunäytelmää, joutuu kysymään itseltään, miten olemme päätyneet tähän tilanteeseen. Kysyn samaa asiaa joka päivä itseltäni.”

Nestle ja Adidas ovat ilmoittaneet lopettavansa yhteistyön IAAF:n kanssa. Coe aikoo kuitenkin pitää molemmat suursponsorit mukana.

”He haluavat tietää, millaisia muutoksia olen valmis tekemään, ja olenko tosissani. Olen tosissani, ja tämä on ainoa asia, mihin keskityn.”

”Suuri osa valveillaoloajastani kuluu siihen, että lennän ympäri maailmaa selittämässä heille, miksi tavoitteeni on olla palaamatta tähän aiheeseen enää koskaan.”

Lähde: The Guardian

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!