Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Williams julkisti uuden F1-autonsa, suomalaissponsori taas näkyvällä paikalla

Monialakonserni Wihuri jatkaa Williamsin sponsorina.

Urheilu
 

Williams julkisti perjantaina ensi kauden F1-autonsa.

Tallin mukaan sen FW38-auto pyrkii säilyttämään paikkansa parhaana muista autoista Mercedeksen ja Ferrarin jälkeen. Viime kaudella Williams oli valmistajien MM-sarjassa kolmas. Kuljettajien MM-sarjassa Valtteri Bottas sijoittui viidenneksi ja hänen tallikaverinsa Felipe Massa kuudenneksi.

Tallipäällikkö Frank Williams myöntää, että kolmannen paikan säilyttäminen ei ole helppo tehtävä.

”Olemme alkaneet vahvistamaan asemaamme eturivin autojen joukossa sijoittumalla kahdella viime kaudella kolmanneksi. Se on huikea saavutus resursseihimme nähden”, hän totesi Autosportin mukaan. Kuva Bottaksen uudesta autosta on katsottavissa lehden sivuilta.

”Paikan säilyttäminen on jo itsessään haaste, mutta tarkoituksenamme on jatkaa kehittymistä, koska vain voittaminen on tarpeeksi.”

Williams kehui kuljettajiaan Bottasta ja Massaa auliisti.

”He tekevät sujuvasti yhteistyötä ja ovat ihanteellinen sekoitus vauhtia ja johdonmukaisuutta.”

Williams aloittaa testinsä maanantaina Barcelonan radalla. Williams uskoo, että tällä kaudella auto olisi nopeampi hitaammilla ja märillä radoilla.

Suomi on Williamsin uudessa autossa esillä näyttävästi suomalaissponsorin kautta. Auton keulassa on Bottaksen pitkäaikaisiin tukijoihin kuuluvan monialakonserni Wihuri-konsernin logo. Viime kaudella Wihurin logo oli auton perässä.

Viime kaudella keulassa oli Bottaksen toisen tukijan hitsauslaitevalmistaja Kempin logo. Kemppi vetäytyi formula ykkösistä viime kauden jälkeen.

Bottas on kiitellyt Kemppiä ja Wihuria lämpimästi uransa aikana saamastaan tuesta.

”Wihuri ja Kemppi ovat tukeneet minua tosi monta vuotta. En olisi mitään ilman niitä”, Bottas sanoi HS:lle avauskaudellaan vuonna 2013.

Ennen Kemppiä ja Wihuria suomalaisista yrityksistä F1:ssä oli isolla panostuksella Nokia. Se oli 1995 Tyrrell-tallin pääsponsorina. Tallin toinen kuljettaja oli Mika Salo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!