Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Blatter ei lupaa tukeaan Fifan vaalissa kenellekään: ”Se on mahdotonta”

Kansainvälinen jalkapalloliitto valitsee uuden puheenjohtajan viikon päästä. Blatter itse on kahdeksan vuoden toimintakiellossa.

Urheilu
 
ARND WIEGMANN / Reuters
Sepp Blatter sai onnittelut Uefan puheenjohtajalta Michel Platinilta tultuaan valituksi toukokuun lopulla viidennelle kaudelleen Fifan puheenjohtajana. Sittemmin niin Blatter kuin Platini ovat asetettu toimintakieltoon.
Sepp Blatter sai onnittelut Uefan puheenjohtajalta Michel Platinilta tultuaan valituksi toukokuun lopulla viidennelle kaudelleen Fifan puheenjohtajana. Sittemmin niin Blatter kuin Platini ovat asetettu toimintakieltoon. Kuva: ARND WIEGMANN / Reuters

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa valitse ensi viikonloppuna uuden puheenjohtajan korruptioskandaaleissa ryvettyneelle Sepp Blatterille.

Blatter valittiin viime kesäkuussa viidennelle kaudelleen liiton puheenjohtajana, mutta ilmoitti pari päivää myöhemmin luopuvansa tehtävästä julkisen painostuksen käytyä liian kovaksi. Sittemmin Fifa on asettanut Blatterin kahdeksan vuoden toimintakieltoon korruption takia.

Blatterin mukaan useat kansalliset liitot ovat olleet häneen yhteydessä ja kysyneet vinkkejä äänestykseen. Blatter sanoo neuvoneensa kysyjiä äänestämään niin kuin parhaalta tuntuu.

”Neljä viidestä kandidaatista on puhunut kanssani. En voi kuitenkaan valita puolta, se ei ole mahdollista”, Blatter sanoi ranskalaiselle RMC-radiolle uutistoimisto AFP:n mukaan.

Blatterin paikkaa tavoittelevat Uefan pääsihteeri Gianni Infantino, Jordanian prinssi Ali Bin al-Hussein, Fifan entinen virkailija, ranskalainen Jerome Champagne, Aasian jalkapalloliiton puheenjohtaja, Bahrainin šeikki Salman Bin Ebrahim al-Khalifa ja eteläafrikkalainen liikemies Tokyo Sexwale.

Uutistoimistojen mukana vaalin ennakkosuosikkeina pidetään Infantinoa ja šeikki al-Khalifaa.

Infantinoa tukevat monet eurooppalaiset jalkapalloliitot Pohjoismaiden liitot ja Suomi mukaan lukien. Myös muun muassa Venäjä on Infantinon takana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!