Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Antoisa mutka” paljasti Jauhojärven ongelman – Lahden MM-esikisoissa ei asiaa kilpaladulle

Urheilu
 
Martti Kainulainen / Lehtikuva
Lahden edellisissä MM-kisoissa 2001 kilpailleet Janne Ahonen (vas.), Aino-Kaisa Saarinen ja Sami Jauhojärvi olivat perjantaina paljastamassa vuoden päähän raksuttavaa MM-kisalaskuria.
Lahden edellisissä MM-kisoissa 2001 kilpailleet Janne Ahonen (vas.), Aino-Kaisa Saarinen ja Sami Jauhojärvi olivat perjantaina paljastamassa vuoden päähän raksuttavaa MM-kisalaskuria. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Lahti

Kahden vuoden takainen sprinttiviestin olympiavoittaja Sami Jauhojärvi saapui perjantaina aamupäivän leppoisalta hiihtolenkiltä Lahden torille MM-kisalaskurin paljastustilaisuuteen.

Jauhojärvellä on Lahden MM-esikisojen tuoksinassa aikaa hoitaa pr-tehtäviä, sillä hän ei kilpaile viikonloppuna.

Kilpailtavat matkat (vapaan sprintti ja yhdistelmäkilpailu) eivät ole Jauhojärven bravuureja. Varsinainen syy on kuitenkin se, että Jauhojärvi pitää noin kuukauden kilpailutaukoa alipalautumistilan takia.

Lupaavan alkukauden (voitot Oloksella ja Rovaniemen Suomen cupissa) jälkeen maailmancup on sujunut Jauhojärveltä rajusti alle odotusten. Paras sijoitus on 19:s, ja se tuli jo avausviikonloppuna marraskuussa Rukalla.

Kahden viikon takaisen Oslon viisikymppisen ( 40:s) jälkeen Jauhojärvi totesi olevansa ”pihalla kuin lumiukko”.

Seuraavalla viikolla hän kävi Jyväskylässä testissä, joka paljasti kiistattoman kuormitustilan.

”Oli antoisa mutka sinne. Olen väsyn puolella selvästi. Tuli selvyys sille, miksi ei kulje tuon kummemmin. Koko ajan tunne on pikkusta vaille. Ilman testiä lähtisi mättämään tehoja ja pyrkisi sitä kautta saamaan kulun päälle, ja sehän menisi vain entistä syvemmälle”, Jauhojärvi kertoi HS:lle Lahdessa.

Nyt Jauhojärvi tekee vielä kolme viikkoa huoltavaa harjoittelua, joka sisältää yleensä aamuhölkän, kevyttä hiihtoa sekä välillä pientä punttiharjoittelua, ”ettei lihaksisto ala nukahtaa”.

Näillä näkymin Jauhojärvi menee kolmen viikon päästä uudelleen kontrollitestiin. Jos se kertoo kuormitustilan helpottaneen, paluu kilpaladulle tapahtuu todennäköisesti jossain kansallisessa kisassa ja viimeistään Taivalkosken SM-ladulla huhtikuun alussa.

Imatran SM-kisat tammikuun lopussa olivat ensimmäiset, jotka Jauhojärvi joutui jättämään aikuisten tasolla eli 15 vuoteen kokonaan väliin. Silloin syynä oli vatsatauti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!