Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ferrari esitteli uuden autonsa – Räikkösellä suuret odotukset

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
© Thaier Al-Sudani / Reuters
Kimi Räikkönen odottaa näkevänsä uuden menopelin tositoimissa. Kuva joulukuulta 2015.
Kimi Räikkönen odottaa näkevänsä uuden menopelin tositoimissa. Kuva joulukuulta 2015. Kuva: © Thaier Al-Sudani / Reuters

Ferrari esitteli perjantaina uuden autonsa, jolla talli lähtee taistelemaan maailmanmestaruudesta maaliskuussa alkavalla kaudella. Uusi SF16-H-nimellä kulkeva auto on väritykseltään tutun punainen, mutta autossa aiempaa enemmän valkoista väriä. Väritys on saanut insipiraationsa Niki Laudan autosta vuodelta 1975, jolloin Lauda ajoi ensimmäisen maailmanmestaruutensa.

Tallin pääinsinööri Simone Resta kehui julkistamistilaisuudessa, että uusi auto on yksi kaikkien aikojen kauneimmista Ferrareista. Myös Kimi Räikkönen sanoi uuden työkalunsa näyttävän hienolta. Auto pitää toki nähdä tositoimissa testiajoissa, mutta nyt kaikki vaikuttaa erittäin hyvältä, suomalaiskuski pohti.

”Uusi vuosi, uusi auto. Autot näyttävät tietenkin aina vähän erilaisilta, ja on aina mielenkiintoista nähdä, miten uusi auto herää henkiin. Meillä on paljon odotuksia uuden auton suhteen”, Räikkönen sanoi.

Räikkönen palasi Ferrarille viiden vuoden tauon jälkeen 2014, mutta ei ole sittemmin voittanut yhtään kisaa. Hänen tavoitteensa tulevalle kaudelle ovat selvät.

”Haluan ajaa hyvin, voittaa kisoja ja taistella mestaruudesta.”

Pääinsinööri Resta kertoi julkaisutilaisuudessa viime kauden autoon tehdyistä muutoksista. Esimerkiksi keula on aiempaa korkeampi, sivuponttoonit ovat muutettu ja myös muuta aerodynamiikkaa on parannettu. Talli käyttää tällä kaudella myös työntötankojousitusta muiden tallien tapaan. Uuden auton kehittäminen on ollut iso prosessi, joka alkoi vuosi sitten.

”Olemme olleet hyvin kunnianhimoisia”, Resta sanoi.

Ferrarin F1-tallin tallipäällikkö Maurizio Arrivabene haluaa ensi kaudella tulosten parantuvan. Ferrari oli viime kauden valmistajien sarjan toinen, ja talli napsi kolme osakilpailuvoittoa.

”Haluan tallin olevan mukana mestaruustaistossa loppuun saakka. Se on vähimmäisvaatimukseni. Tiedän, ettei se tule olemaan helppoa, sillä ei Mercedeskään ole nukkunut talvella. Olemme kuitenkin päättäväisiä, ja teemme parhaamme”, Arrivabene vakuutti.

Tilaisuudessa esiteltiin myös Kimi Räikkösen uusi ajoasu ja kypärä, jossa on aiempaa enemmän punaista väriä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!