Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Naisten salibandymaajoukkueelle uusi päävalmentaja

Lasse Kurronen valittiin naisten salibandymaajoukkueen peräsimeen

Urheilu
 
Vesa Koivunen
My Kippilä yritti maalia MM-kisan finaaliottelussa, jonka Suomi hävisi Ruotsille.
My Kippilä yritti maalia MM-kisan finaaliottelussa, jonka Suomi hävisi Ruotsille. Kuva: Vesa Koivunen

Salibandyliitto on valinnut lappeenrantalaisen Lasse Kurrosen Suomen naisten salibandymaajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi. Kurrosen sopimus on 2+2-vuotinen.

Kurronen ottaa vetovastuun Marko Pajulta, jonka pesti päättyi Tampereella viime joulukuussa pelattuihin naisten MM-kisoihin. Suomi kaatui MM-loppuottelussa Ruotsille rangaistuslaukauskisassa luvuin 4–5. Suomen salibandynaiset valmistautuvat Kurrosen komennuksessa joulukuussa 2017 Slovakiassa pelattaviin MM-kisoihin.

30-vuotias Kurronen on toiminut viimeiset kolme vuotta lappeenrantalaisen NST:n Naisten Salibandyliigajoukkueen päävalmentajana. Vuodesta 2014 alkaen hän ollut mukana alle 19-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen valmennustiimissä.

”Tulee varmasti haasteellinen, mutta mielenkiintoinen pesti. Ja hetken aikaa kun sain asiaa miettiä, niin on se sellainen, josta ei tohtinut kieltäytyä”, Kurronen sanoo Salibandyliiton tiedotteessa. Hän analysoi myös huippunaissalibandyn tilaa.

”Tampereen MM-joukkueessa oli muutama todella kokenut pelaaja ja muutamia nuoria pelaajia. Runko on ihan hyvän ikäinen, ja ikäluokkamaajoukkueesta kasvaa uusia vastuunkantajia”Kuronen sanoi ja jatkoi:

”Pientä huolta kannan kotimaan liigan tasosta ja sen kahtiajaosta. Haaste on, kuinka kärkeä saadaan vahvistettua, mutta etenkin kuinka jälkipään joukkueet saadaan haastamaan voimakkaammin kärkiporukoita.”

Kurronen toimii kauden loppuun asti NST:n päävalmentajana, ja hän on mukana myös Kanadan MM-kisoihin huhtikuun lopulla matkaavan U19-tyttömaajoukkueen valmennustiimissä. Kauden jälkeen hän keskittyy maajoukkueen päävalmentajan tehtäviin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!