Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valmentajalla riitti huumoria uuden norjalaismokan jälkeen: ”Toivottavasti he eivät saa lapsia”

Urheilu
 
Jussi Nukari / Lehtikuva
Jarl Magnus Riiber oli maalissa ensinm ihmeissään ja sitten erittäin pettynyt.
Jarl Magnus Riiber oli maalissa ensinm ihmeissään ja sitten erittäin pettynyt. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Lahti. Norjalainen urheilija ja hiihtolajien maailmancupin kilpailu Suomen maaperällä on ollut tänä talvena dramatiikkaa pukkaava yhdistelmä.

Marraskuun lopulla hiihdon maailmancupin avauksessa Norjan Heidi Weng ei huomannut laskea neljään vaan kiri maaliin kolmen 2,5 km:n kierroksen jälkeen 10 km:n takaa-ajokilpailussa.

Perjantaina Lahden MM-esikisoissa Norjan 18-vuotias lahjakkuus Jarl Magnus Riiber liukui yhdistetyn kilpailussa maalialueelle selvässä johdossa, mutta harhautui väärälle ladulle eikä loppusuoralle.

Weng onnistui paikkaamaan erheensä yhdeksännen sijan arvoisesti, mutta Riiberin kohtaloksi koitui armotta hylkääminen.

Norjan yhdistetyn päävalmentajalla Björn Kåre Ingebrigtsenillä riitti huumorintajua vastata suomalaismedian ilkikuriseen kysymykseen, millainen pariskunta Wengistä ja Riiberistä tulisi.

”Toivottavasti he eivät mene yhteen ja saa lapsia”, Ingebrigtsen sanoi ja hörähti päälle. Wengille moka oli tiettävästi ensimmäinen, mutta Riiberillä on muutakin sähläyshistoriaa.

Esimerkiksi muutama viikko sitten Seefeldin maailmancupissa Itävallassa Riiber unohti kiinnittää nilkkaansa ns. transponderin eli ajanottolaitteen. Hän tuli kolmantena maaliin, mutta tuloksena oli diskaus.

”Yhdistetyssä on paljon asioita, joita pitää hallita. Hän on vielä nuori, ja hänen pitää vielä oppia rutiineja. Puhuin hänen kanssaan lyhyesti, ja hän oli tietysti erittäin pettynyt itseensä”, Ingebrigtsen sanoi.

Ingebrigtsenin mukaan loppusuoralle johtava latu olisi voitu merkata selvästi paremmin.

Suomen paras yhdistetyn mies Ilkka Herola sijoittui kilvassa kahdeksanneksi ja oli pahoillaan Riiberin mokasta.

”Ei voi kuin ihmetellä ja sääliä, miten siinä noin pääsee käymään. Harmi homma. Ei ollut hänelle ensimmäinen kerta, että kisa menee tuolla tavalla ihan sivuseikkaan. Pakko kuitenkin sääntöjen nimissä hylätä”, Herola sanoi.

Riiberin hylkäyksen jälkeen voiton vei maailmancupin kokonaiskilpailua johtava Saksan Eric Frenzel.

Hän ja toiseksi sijoittunut Japanin Akito Watanabe näkivät parinkymmenen merin päästä takaa, kuinka Riiber kurvasi väärälle reitille.

”Ihmettelin, mitä hän tekee. Saman tien tajusin, että nyt kamppailemme Akiton kanssa voitosta. Olen onnekas voittaja”, sanoi Frenzel, jolle osakilpailuvoitto oli uran 30:s.

Herola ylsi viidennen kerran tällä kaudella kahdeksan parhaan joukkoon. Paras noteeraus on kolmas.

”Ihan perussuoritus. Hiihdon loppu oli pikkuisen pehmeä. Siinä olisi ollut sijoja otettavissa. Kuitenkin kohtalaisen vahva hiihto. Hyppyyn voi olla tyytyväinen tämän kauden yleiseen tasoon nähden, mutta ei se mikään unelmahyppy ollut”, Herola sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!