Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ferrari ja Williams esittelivät uudet autonsa

Urheilu
 
Orazio Truglio
Tältä näyttää kauden 2016 Ferrari.
Tältä näyttää kauden 2016 Ferrari. Kuva: Orazio Truglio

Ferrari ja Williams esittelivät perjantaina uudet autonsa, jolla tallit lähtevät taistelemaan maailmanmestaruudesta maaliskuussa alkavalla kaudella.

Ferrarin Uusi SF16-H-nimellä kulkeva auto on väritykseltään tutun punainen, mutta autossa aiempaa enemmän valkoista väriä. Väritys on saanut insipiraationsa Niki Laudan autosta vuodelta 1975, jolloin Lauda ajoi ensimmäisen maailmanmestaruutensa.

Tallin pääinsinööri Simone Resta kehui julkistamistilaisuudessa, että uusi auto on yksi kaikkien aikojen kauneimmista Ferrareista. Myös Kimi Räikkönen sanoi uuden työkalunsa näyttävän hienolta. Auto pitää toki nähdä tositoimissa testiajoissa, mutta nyt kaikki vaikuttaa erittäin hyvältä, suomalaiskuski pohti.

”Uusi vuosi, uusi auto. Autot näyttävät tietenkin aina vähän erilaisilta, ja on aina mielenkiintoista nähdä, miten uusi auto herää henkiin. Meillä on paljon odotuksia uuden auton suhteen”, Räikkönen sanoi.

Räikkönen palasi Ferrarille viiden vuoden tauon jälkeen 2014, mutta ei ole sittemmin voittanut yhtään kisaa. Hänen tavoitteensa tulevalle kaudelle ovat selvät.

”Haluan ajaa hyvin, voittaa kisoja ja taistella mestaruudesta.”

Pääinsinööri Resta kertoi julkaisutilaisuudessa viime kauden autoon tehdyistä muutoksista. Esimerkiksi keula on aiempaa korkeampi, sivuponttoonit ovat muutettu ja myös muuta aerodynamiikkaa on parannettu. Talli käyttää tällä kaudella myös työntötankojousitusta muiden tallien tapaan. Uuden auton kehittäminen on ollut iso prosessi, joka alkoi vuosi sitten.

”Olemme olleet hyvin kunnianhimoisia”, Resta sanoi.

Ferrarin F1-tallin tallipäällikkö Maurizio Arrivabene haluaa ensi kaudella tulosten parantuvan. Ferrari oli viime kauden valmistajien sarjan toinen, ja talli napsi kolme osakilpailuvoittoa.

Tilaisuudessa esiteltiin myös Kimi Räikkösen uusi ajoasu ja kypärä, jossa on aiempaa enemmän punaista väriä.

Myös Williams julkisti perjantaina ensi kauden F1-autonsa. Tallin mukaan sen FW38-auto pyrkii säilyttämään paikkansa parhaana muista autoista Mercedeksen ja Ferrarin jälkeen. Viime kaudella Williams oli valmistajien MM-sarjassa kolmas. Kuljettajien MM-sarjassa Valtteri Bottas sijoittui viidenneksi ja hänen tallikaverinsa Felipe Massa kuudenneksi.

Frank Williams kehui kuljettajiaan Bottasta ja Massaa auliisti. ”He tekevät sujuvasti yhteistyötä ja ovat ihanteellinen sekoitus vauhtia ja johdonmukaisuutta.”

Suomi on Williamsin uudessa autossa esillä näyttävästi suomalaissponsorin kautta. Auton keulassa on Bottaksen pitkäaikaisiin tukijoihin kuuluvan monialakonserni Wihuri-konsernin logo. Viime kaudella Wihurin logo oli auton perässä.

Viime kaudella keulassa oli Bottaksen toisen tukijan hitsauslaitevalmistaja Kempin logo. Kemppi vetäytyi formula ykkösistä viime kauden jälkeen.

Bottas on kiitellyt Kemppiä ja Wihuria lämpimästi uransa aikana saamastaan tuesta.

Ennen Kemppiä ja Wihuria suomalaisista yrityksistä F1:ssä oli isolla panostuksella Nokia. Se oli 1995 Tyrrell-tallin pääsponsorina. Tallin toinen kuljettaja oli Mika Salo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?