Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

JYP syvensi Bluesin ahdinkoa – Pelicans sikaili kolmen ulosajon verran

Tappio oli Bluesille jo yhdeksäs peräkkäin peräkkäinen.

Urheilu
 
Lahti murtaa "jalkapallonumerot" jatkoajalla - Bluesin tappiokierre syvenee
Lahti murtaa "jalkapallonumerot" jatkoajalla - Bluesin tappiokierre syvenee
Jalkapallosta tuttu maaliton tasapeli komeili Espoo Metro Areenan tulostaululla kolmen erän jälkeen. Vasta jatkoajalla sarjakolmonen JYP pystyi rusikoimaan lisäpisteen Miika Lahden maalilla. Bluesin tappioputki venyi näin ollen jo yhdeksän ottelun pituiseksi.

Liigan sarjajumbo Blues jatkoi perjantaina tappioiden sarjaa, kun sarjan kärkijoukkueisiin kuuluva JYP saapui espoolaisten vieraaksi. JYP voitti ottelun maalein 1–0.

Varsinainen peliaika päättyi maalittomaan 0-0-tulokseen, joten ratkaisua haettiin jatkoajalta. Voittomaalin merkkasi nimiinsä hurrikaanipaitojen Miika Lahti, joka kauhoi kiekon verkkoon kovan maalineduspainin päätteeksi.

Tappio oli Bluesille jo yhdeksäs peräkkäin peräkkäinen. Bluesin kolmosketjun keskellä pelannut Janne Puhakka oli silti koko joukkueen taistelusta.

”Olen tosi ylpeä äijistä. Meillä oli tosi tasainen matsi. Tottakai ensimmäisessä erässä oli vähän parannettavaa, mutta saatiin ne yksityiskohdat korjattua sitten toiseen ja kolmanteen erään. Vaikka ei tullut täyttä palkintoa niin oli hyvä taistelu koko joukkueelta”, Puhakka sanoi Bluesin nettisivuilla.

Kolmantena sarjataulukossa oleva JYP nousi voiton myötä 97 pisteeseen, ja joukkueella on eroa sarjakärki HIFK:hon nyt yhdeksän pistettä. Jyväskyläläiset saivat iloa kahden pisteen lisäksi siitä, että joukkueen kapteeni Tuomas Pihlman palasi kaukaloon lähes neljän kuukauden tauon jälkeen.

Pelicans sai vieraakseen Saipan, joka antoikin lahtelaisille kunnon selkäsaunan luvuin 9–2. Pelicansin pelaajien hermo kiristyi kolmannen erän lopulla tilanteessa 7–2, ja tuomarin pilli sai töitä tosissaan.

Ensin Pelicansin Dane Byers sai rangaistuksen 5+20 ajassa 56.11, kun hän hyppäsi ja taklasi SaiPa-pelaaja Simon Backmania päähän. Ulosajo oli Byersille kauden neljäs, ja taklaus etenee todennäköisesti SM-liigan kurinpidon käsittelyyn.

Reilua minuuttia myöhemmin Pelicansin Stefan Lassen löi nyrkeillä SaiPan Sam Lofquistia päähän, ja sai niin ikään suihkukomennuksen. Puoli minuuttia tästä, ja Pelicansin Taavi Vartiainen sai 2+10 minuutin jäähyn väkivaltaisuudesta, kun hän luisteli SaiPan vaihtoaition läheltä ja huitoi samalla mailallaan.

Pelicansille vihellettiin ottelussa kaikkiaan 72 jäähyminuuttia. SaiPa pelasi ottelun lopun siis kahden miehen ylivoimalla, ja teki vielä kaksi maalia Niko Hovisen selän taakse. Saipan uusista hyökkääjävahvistuksista Vojtech Polak saalisti pisteet 2+1 ja Kevin Henderson 1+1.

Illan muissa otteluissa Kalpa voitti kotoaan TPS:n 2–1. Kalpan sankari oli sekä varsinaisella peliajalla että voittomaalikilpailussa onnistunut Mikael Ruohomaa.

Ilves-Lukko -ottelu päättyi jatkoajan rangaistuslaukauksella vierasjoukkueen 3–2-voittoon. Lukko nousi kahdesti takaa-ajoasemasta Turo Asplundin ja Ville Vahalahden maaleilla ja säilytti mahdollisuuden suoraan pudotuspelipaikkaan.

Vesa Moilanen
JYP:in Miika Lahti (vas.), Mikko Salmio, Ryan Glenn ja Jani Tuppurainen juhlivat Lahden jatkoajalla tekemää voittomaalia.
JYP:in Miika Lahti (vas.), Mikko Salmio, Ryan Glenn ja Jani Tuppurainen juhlivat Lahden jatkoajalla tekemää voittomaalia.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?