Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sepp Blatter: ”En ole ryöstänyt tai tappanut ketään ja tyttöystäviänikin olen kohdellut hyvin”

Sepp Blatterin mukaan Qatar sai vuoden 2022 MM-kisat järjestettäväkseen rehellisin keinoin.

Urheilu
 

Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan väistyvä puheenjohtaja Sepp Blatter puolustaa tiukasti vuoden 2022 MM-kisojen myöntämistä Qatarille.

Fifa myönsi vuonna 2010 kisat yllättäen Qatarille, vaikka maan jalkapallokulttuuri on erittäin ohut, ja kesät ovat kuumia. Sittemmin Fifa joutuikin siirtämään kisat järjestettäväksi talvella.

Qatar voitti vaalissa yllättäen Yhdysvallat. Maan on arvioitu vaikuttaneen äänestäjiin lahjuksilla. Blatter kuitenkin tyrmää ajatuksen korruptiosta The Times-lehden haastattelussa.

”MM-kisoja ei voi ostaa. Kisat menevät lopulta aina maahan, jolla on eniten poliittista painoarvoa”, Blatter sanoo.

Blatter myös väittää, että Ranskan entinen presidentti Nicolas Sarkozy pyysi Uefan puheenjohtajaa Michel Platinia olemaan äänestämättä Yhdysvaltoja vuoden 2022 kisaisännäksi. Platini on kiistänyt väitteen.

Fifan eettinen komitea hyllytti Blatterin ja Platinin kahdeksaksi vuodeksi jalkapallosta korruption takia. Fifan mukaan Blatter oli maksanut Platinille Fifan kassasta liki kahden miljoonan euron palkkion perusteetta. Kumpikin valitti tuomiostaan ja tällä viikolla he olivat Fifan päämajassa valituskomitean kuultavana.

Blatter toivoo, että hänen tuomionsa lievenee.

”En ole tappanut ketään, enkä ole ryöstänyt pankkia. En ole vienyt rahaa ja olen kohdellut kaikkia tyttöystäviänikin hyvin.”

”Yhden kanssa olin naimisissa vain muutamia kuukausia, mutta hänkin puolustaa minua”, Blatter perusteli vilpittömyyttään.

Fifa valitsee Blatterille seuraajan ensi perjantaina.

Blatterin paikkaa tavoittelevat Uefan pääsihteeri Gianni Infantino, Jordanian prinssi Ali Bin al-Hussein, Fifan entinen virkailija, ranskalainen Jerome Champagne, Aasian jalkapalloliiton puheenjohtaja, Bahrainin šeikki Salman Bin Ebrahim al-Khalifa ja eteläafrikkalainen liikemies Tokyo Sexwale.

Uutistoimistojen mukana vaalin ennakkosuosikkeina pidetään Infantinoa ja šeikki al-Khalifaa.

Infantinoa tukevat monet eurooppalaiset jalkapalloliitot Pohjoismaiden liitot ja Suomi mukaan lukien. Myös muun muassa Venäjä on Infantinon takana.

Lähteet: BBC, The Times

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!