Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jääkiekkoliitto piti sopupelituomion voimassa, seurat pöyristyivät: ”Kohtuuton väite”

Urheilu
 

Jääkiekkoliiton valitusvaliokunta on pitänyt voimassa liiton kilpailuvaliokunnan joensuulaiselle Kiekkokoplalle ja Nokian Pyrylle antaman tuhannen euron sakon.

Kilpailuvaliokunta katsoi Suomi-sarjassa pelaavan Pyryn ja Kiekkokoplan rikkoneen pelin pääperiaatetta eri pyrkimystä parhaaseen urheilulliseen lopputulokseen. Lisäksi perusteluissa viitataan sopupeliin.

Pyry voitti ottelun 7–0. Viimeiset kuusi minuuttia joukkueet seisoskelivat kuitenkin lähinnä ottelun keskiympyrässä, koska kaukalon jää oli vaurioitunut joukkueiden tulkinnan mukaan pelikelvottomaksi.

Valitusvaliokunta katsoi joukkueiden toimineen ”törkeästi jääkiekon pelisääntöjen vastaisesti´”, kun ne eivät ole kilvoitelleet viimeisten minuuttien aikana maalinteosta, vaan tosiasiallisesti hyväksyneet siinä vaiheessa olleen tuloksen lopputulokseksi.

Valiokunnan mukaan joukkueet ja erotuomarit olivat sopineet yhdessä tahallisesta säännöistä poikkeavasta toiminnasta, ja siksi joukkueiden saama rangaistus pysyy voimassa. Tuomariston osuuden käsittelee Jääkiekkoliiton erotuomarivaliokunta.

Kiekkokopla ja Nokian Pyry pohtivat asian viemistä Urheilun oikeusturvalautakunnan käsiteltäväksi.

”Molemmat seurat ovat pöyristyneitä tästä rangaistuksesta. Kumpikaan seura ei hyväksy sitä, että joutuvat rangaistuksi tuomarin päätöksellä tehtyjen toimenpiteiden jälkeen”, seurat toteavat yhteisessä tiedotteessaan.

Ne ovat pöyristyneitä päätöksessä viitattuun sopupeliin ja ottelumanipulaatioon.

”Se on kova ja kohtuuton väite ilman kunnon perusteita ja ainoastaan mustamaalaa tarpeettomasti lajiamme ja joukkueita.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!