Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Korisnaiset lähellä jättiyllätystä EM-karsinnassa

Urheilu
 
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Ruotsin Abdi Farhiya yritti ottaa pallon Heta Korpivaaralta.
Ruotsin Abdi Farhiya yritti ottaa pallon Heta Korpivaaralta. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Suomen naisten maajoukkue oli lähellä yllättää maailman huippujoukkueisiin kuuluvan Ruotsin EM-karsintaottelussa lauantaina

Suomi hallitsi loppuunmyydyssä Töölön Kisahallissa pelattua ottelua 35 minuuttia, mutta lopussa Ruotsi nousi kokemuksensa turvin voittoon numeroin 59–49 (25–28).

Avausjaksolla erityisesti Ruotsin tähtipelaajilla Amanda Zahuilla ja Farhiya Abdilla oli ongelmia Suomen fyysisen pelaamisen kanssa. Abdi heitti suuren osan heitoistaan rautoihin ja Zahui ajautui jokaisen kaksinkamppailun jälkeen hetkeksi kauemmaksi korista.

Ensimmäinen neljännes päättyi tasan 14–14. Toisen neljänneksen Suomi vei nimiinsä lukemin 14–11. Kolmannen neljänneksen Suomi pysyi niskan päällä samoilla aseilla kuin ensimmäisellä puoliajalla: fyysisellä pelaamisella ja kurinalaisella puolustamisella.

Viimeisellä neljänneksellä Ruotsi kuitenkin otti ohjat haltuunsa. Reilu neljä minuuttia ennen loppua Dionne Pounds nosti Suomen vielä 49–47-johtoon. Ne jäivät Suomen viimeisiksi pisteiksi.

Ruotsi pussi Elin ja Frida Eldebrinkin, Farhiya Abdin ja Anna Bartholdin johdolla viimeiset 12 pistettä ja vei voiton lukemin 59–49.

Suomen päävalmentaja Pekka Salminen kiitteli joukkuettaan tiukasta yrittämisestä.

”Olen todella tyytyväinen siihen, miten pelasimme”, Salminen sanoi Koripalloliiton tiedotteessa.

”Tämä on todella vaikea lohko. Espanja ja Ruotsi ovat maailman kärkijoukkueita. Olemme oikealla tiellä. Hävisimme pelin, mutta voitimme sen muilla aspekteilla.”

Suomen hyökkäyksen moottori oli Linda-Lotta Lehtoranta. Hän puolusti hyvin, heitti 12 pistettä ja otti neljä levypalloa. Röyhkeästi pelannut Dionne Pounds heitti myös 12 pistettä.

Ruotsin tehokkain pelaaja oli Anna Barthold 14 pisteellään ja kuudella syötöllään.

Vesa Moilanen / Lehtikuva
Töölön Kisahalliin oli saapunut paljon myös Ruotsin kannattajia.
Töölön Kisahalliin oli saapunut paljon myös Ruotsin kannattajia.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!