Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Janne Ahonen ei usko ulkomaisen menestysvalmentajan apuun: ”Vaikka tulisi mikä tahansa Copperfield”

Urheilu
 
Martti Kainulainen / Lehtikuva
Janne Ahosen kausi on ohi.
Janne Ahosen kausi on ohi. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Lahti. Uransa toisiin MM-kotikisoihin tähtäävä Janne Ahonen ei usko, että nimekäs ulkomainen valmentaja pystyisi saamaan merkittävää muutosta historian syvimmässä kuopassa rypevään Suomen mäkihyppyyn.

Viime päivinä ainakin Yle ja Ilta-Sanomat ovat kertoneet, että Hiihtoliiton johto on keskustellut Lahden viikonlopun aikana ainakin takavuosien Itävallan päävalmentajan Alexander Pointnerin kanssa.

”Ei minulle ole sinänsä merkitystä, kuka on päävalmentaja. Vaikka sieltä tulisi mikä tahansa Copperfield, ei se yksinään pysty Suomen mäkihypyn tasoa nostamaan. Se tarvitsee organisaation ympärille. Meillä on ihan varmasti Suomessa sellaisia valmentajia, jotka pystyvät sen homman hoitamaan. En kyseenalaista tämänhetkistäkään päävalmentajaa, mutta jos ei ole työkaluja, se on aika tekemätön paikka”, Ahonen laukoi sunnuntaina Lahdessa kotimäkensä montussa.

Suurmäen kilpailu siirrettiin tuuliolojen takia normaalimäkeen. Ahosen hyppy riitti 43. sijaan, eikä toiselle kierrokselle ollut asiaa.

Kukaan muukaan Suomen mäkimiehistä ei päässyt toiselle kierrokselle. Koko kauden jatkunut surkea menestys näkyy myös katsomossa. Väkeä oli huomattavasti vähemmän kuin muutama tunti aikaisemmin viereisen hiihtostadionin lehtereillä ja ladun varrella.

Ahosen huippuvuosina tilanne oli päinvastainen, eli mäkimontussa oli monin verroin enemmän yleisö kuion hiihdossa.

”Onhan tuo harmillista katsottavaa. Yhtä harmillista katsottavaa on meidän hyppääminen. Ihan tasoissa ollaan yleisön kanssa”, Ahonen ironisoi.

Ahosen paluu maailmancupiin alkukauden sairastelun jälkeen meni aivan mönkään.

”Tänään oli huonoa ja perjantaina tosi huonoa. Välillä sain treeneissä jo vähän parempia hyppyjä. Mutta kun ei luota mihinkään, ei itseensä eikä muuhunkaan. Siinä ei ole kokemuksestaan hyötyä siinä vaiheessa, jos ei omaa tekemiseen ole uskoa. Kilpaileminen on vaikeaa.”

Kilpailukautensa Ahonen arveli olevan ohi.

”Tämän kauden osalta tämä on varmaan tässä. Jos kelit säilyy, käyn hyppäämässä tässä kotona ihan vain fiilispohjalta. Muuten alan valmistautua ensi kauteen. Kun täällä ei enää lopputalvesta pääse mäkeen, siihen tulee ensin tietysti kunnon huili.”

Uran toiset MM-kotikisat vuoden päästä ovat se juttu, joka Ahosta ajaa jatkamaan.

”Jos ei olisi kotikisat tulossa ensi kaudella, olisi varmaan vaikea löytää motivaatiota. Kun kisat on täällä, on huikea mahdollisuus valmistautua kisoihin kotinurkissa ja tahkota noista mäistä niin, että niistä pystyisi tulemaan silmät kiinni.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!