Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Janne Ahonen ei usko ulkomaisen mäkihyppyvalmentajan apuun

Mäkihyppääjien surkea menestys näkyy myös katsomossa

Urheilu
 
Martti Kainulainen / Lehtikuva
Janne Ahosen kausi on ohi.
Janne Ahosen kausi on ohi. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Lahti.

Uransa toisiin MM-kotikisoihin tähtäävä Janne Ahonen ei usko, että nimekäs ulkomainen valmentaja pystyisi saamaan merkittävää muutosta historian syvimmässä kuopassa rypevään Suomen mäkihyppyyn.

Ainakin Yle ja Ilta-Sanomat ovat kertoneet, että Hiihtoliiton johto on keskustellut Lahdessa takavuosien Itävallan päävalmentajan Alexander Pointnerin kanssa.

”Ei minulle ole sinänsä merkitystä, kuka on päävalmentaja. Vaikka sieltä tulisi mikä tahansa Copperfield, ei se yksinään pysty Suomen mäkihypyn tasoa nostamaan. Se tarvitsee organisaation ympärille. Meillä on ihan varmasti Suomessa sellaisia valmentajia, jotka pystyvät sen homman hoitamaan. En kyseenalaista tämänhetkistäkään päävalmentajaa, mutta jos ei ole työkaluja, se on aika tekemätön paikka”, Ahonen laukoi sunnuntaina kotimäkensä montussa.

Suurmäen kilpailu siirrettiin tuuliolojen takia normaalimäkeen. Ahosen hyppy riitti 43. sijaan, eikä toiselle kierrokselle ollut asiaa.

Kukaan muukaan Suomen mäkimiehistä ei päässyt toiselle kierrokselle. Koko kauden jatkunut surkea menestys näkyy myös katsomossa. Väkeä oli huomattavasti vähemmän kuin muutama tunti aikaisemmin viereisen hiihtostadionin lehtereillä ja ladun varrella.

Ahosen huippuvuosina tilanne oli päinvastainen, eli mäkimontussa oli monin verroin enemmän yleisö kuin hiihdossa.

”Onhan tuo harmillista katsottavaa. Yhtä harmillista katsottavaa on meidän hyppääminen. Ihan tasoissa ollaan yleisön kanssa”, Ahonen ironisoi.

Kilpailukautensa Ahonen arveli olevan ohi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!