Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Liiallinen hyökkäysinto maksoi voiton

Jokerit hävisi pudotuspelien avauksen Torpedolle

Urheilu
 
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Jokerien Brandon Kozun (vas.) työntää Dmitry Seminin pois maalivahti Henrik Karlssonin alueelta.
Jokerien Brandon Kozun (vas.) työntää Dmitry Seminin pois maalivahti Henrik Karlssonin alueelta. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva
Fakta

Jokerit–Novgorod

 KHL:n puolivälierien 1. ottelut.

 Jokerit–Torpedo Nizhni Novgorod 4–6 (0–2, 3–1, 1–3)

 Jokerien maalit: Jesse Joensuu 2, Niklas Hagman, Peter Regin.

 Otteluvoitot: 0–1.

 Jatkoon neljällä otteluvoitolla.

 Seuraava ottelu: tiistaina 23.2. klo 18.30 Helsingissä.

Jokerit 4

Torpedo 6

Jokereiden Jesse Joensuu oli monessa mukana Jokereiden pudotuspelien avausottelussa. Mutta niin kuin koko joukkueella, esitys jäi miinuksen puolelle.

Joensuu teki tehot 2+1 Torpedo Nizny Novgorodia vastaan mutta istui myös kaksi kertaa jäähyllä. Niistä jälkimmäinen tuli huonolla hetkellä, kun Jokerit oli maalin tappiolla ja ottelua jäljellä enää runsas minuutti.

Jäähy oli kyseenalainen, kun Torpedon Vladimir Galuzin veti itsensä kyykkyyn, ja Joensuu sai jäähyn päähän kohdistuneesta taklauksesta. Joensuu ei tosin itse selittelyihin sortunut.

”Se oli selvä jäähy. Tuomarit olivat hyviä”, Joensuu kuittasi Hartwall-areenan uumenissa.

Ottelu oli viihdyttävää KHL-kiekkoa, joka näytti enemmän runkosarjan ottelulta kuin viimeisen päälle tiukasti puolustetulta pudotuspeliltä.

Yhteensä kymmenen maalia on paljon, tosin viimeisen Torpedo teki tyhjiin. Erityisesti Torpedo oli tehokas. Se iski nopeita vastahyökkäyksiä, joissa nähtiin myös hienoja yksilösuorituksia.

Jokerit hyökkäsi vimmatusti, mutta unohti puolustaa. Tällaisessa pelissä maalivahdilta olisi tarvittu onnistunut suoritus, mutta kotijoukkueen Henrik Karlsson oli kaukana parhaasta tasostaan.

Jokereiden valmentaja Erkka Westerlund oli niukkasanainen ottelun jälkeen.

”Tästä ottelusta pitää mennä eteenpäin. Viisi omiin, se on liian paljon”, Westerlund sanoi eikä suostunut miettimään syitä Jokereiden huolettomalle pelitavalle.

Siinä missä Jokerit oli omassa läntisessä konferenssissaan toinen, Torpedo sijoittui seitsemänneksi. Ero näkyi myös jäällä, mutta ei tulostaululla.

Torpedo johti jo ensimmäisen erän jälkeen 2–0. Jokerit taisteli toisessa erässä tasoihin 3–3, mutta kolmannen erän puolivälissä Torpedo iski koko ottelua kuvanneen maalin.

Aleksander Frolov kiersi Jokereiden puolustajan Arturs Kuldan ja nosti helpon näköisesti etukulmasta kiekon maaliin Karlssonin kainalon alta.

Jokereille jäi paljon parannettavaa seuraavaan otteluun, joka pelataan huomenna tiistaina Helsingissä.

”Meillä on kolme valmentajaa, jotka päättävät niistä asioista”, Joensuu sanoi.

Jatkoon menemiseen tarvitaan neljä voittoa. Koko Gagarin cupin voitto vaatii neljän ottelusarjan voittoa.

Lauantain pelin jälkeen matka näyttää pitkältä, mutta mahdolliselta.

Jokereille oli lisätakaisku Niklas Hagmanin loukkaantuminen päähän kohdistuneesta taklauksesta. Tilanne meni kuitenkin tuomareilta ohi. Hagman ei pelannut enää ottelun lopussa.

Jokereiden kannattajille takaisku oli tappion lisäksi se, että heidän pukeutumistaan rajoitettiin. Osa kannattajista halusi paidoillaan protestoida seuran yhtä omistajaa Roman Rotenbergia vastaan. Fanit pakotettiin riisumaan paidat ensimmäisen erän jälkeen.

Tapaus oli jatkoa tiistaiseen otteluun, jossa ennenkuulumattomasti Jokereiden kotihallissa soi Pietarin SKAn maalilaulu, kun vieraat iskivät osuman. Rotenberg on Pietarin joukkueen varapuheenjohtaja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?